Визначення та об'єкт логістики готельно-ресторанного бізнесу: еволюція і сучасні підходи

Ескіз

Дата

2018

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Уманський національний університет садівництва

Анотація

Понятійний апарат логістики як науки природним чином з плином часу зазнає змін. Такий стан справ характерний для будь-якої області знань, яка розвивається, еволюціонує. Стосовно до логістики ми якраз і спостерігаємо таку еволюцію. Узагальнивши сучасні підходи, визначимо логістику готельно-ресторанного бізнесу як науку про управління виникаючими в готельно-ресторанному бізнесі матеріальними і сервісними потоками, а також супутніми їм потоками інформаційними і фінансовими. Таке визначення дозволить нам, по-перше, вже у визначенні відмежувати основні логістичні потоки від супутніх, а по-друге, дати цілісне уявлення про логістичний контур готельно-ресторанної діяльності. Розподіл логістичних потоків на основні і супутні є дуже важливим, тому що дозволяє більш чітко відмежувати об'єкт і предмет логістики. На основі аналізу наявних підходів, вважаємо за доцільне дати наступне визначення: об'єкт логістики готельно-ресторанного бізнесу – потокові процеси (основні - матеріальні та сервісні, і супутні - фінансові та інформаційні), що виникають в готельно-ресторанної діяльності. Визначений у такий спосіб об'єкт логістики дозволяє отримати уявлення про специфіку логістичного контуру підприємств готельно-ресторанного бізнесу, структурувати інформацію про основні для даного типу господарської діяльності потоки, а також про супутні їм допоміжні потоки.

Опис

Ключові слова

об'єкт логістики, логістика, логістичні потоки, готельно-ресторанний бізнес

Бібліографічний опис

Чайка Т. Ю. Визначення та об'єкт логістики готельно-ресторанного бізнесу: еволюція і сучасні підходи / Т. Ю. Чайка // Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку : матеріали Всеукр. наук.-прак. інтернет-конф., 29-30 жовтня 2018 р. – Умань : ВПЦ "Візаві", 2018. – С. 281-283.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced