Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/4045
Title: Влияние электростатической обработки рабочей жидкости на ресурсосбережение гидроагрегатов средств транспорта
Other Titles: Influencing electric treatment of working liquid on resource of knots, friction of the hydraulic systems of facilities transport
Authors: Астахов, В. Н.
Стефанов, В. А.
Keywords: железные дороги; рациональная концентрация; углеводороды; машина трения; электростатическое поле; гидравлический привод
Issue Date: 2012
Publisher: НТУ "ХПИ"
Citation: Астахов В. Н. Влияние электростатической обработки рабочей жидкости на ресурсосбережение гидроагрегатов средств транспорта / В. Н. Астахов, В. А. Стефанов // Энергосбережение. Энергетика. Энергоаудит = Energy saving. Power engineering. Energy audit. – 2012. – № 4. – С. 27-32.
Abstract: Проведены экспериментальные исследования влияния концентрации молекул стеариновой кислоты на противоизносные свойства рабочей жидкости с учетом обработки ее электростатическим полем. Определена рациональная концентрация, при которой наблюдается минимальный износ пар трения. Разработан способ повышение ресурса гидроагрегатов средств транспорта путем обработки рабочей жидкости электростатическим полем
Experimental researches of infl uencing concentration molecules of stearin acid on the properties of working liquid taking into account treatment by its electric fi eld are conducted. Rational concentration, at which a minimum wear of pairs of friction is is defi nite. A method is developed rise of resource of the hydraulic systems facilities of transport by treatment of working liquid by the electric field
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/4045
Appears in Collections:Кафедра "Бізнес-аналітики, обліку і готельно-ресторанної справи"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
EEE_2012_4_Astahov_Vliyaniye elektrostaticheskoy.pdf396,64 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.