Методичні вказівки до практичних занять з курсу "Основи стандартизації, метрології та управління якістю"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

Курс "Основи стандартизації, метрології та управління якістю" є загальноінженерною дисципліною і забезпечує базову підготовку студентів спеціальності 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" у галузі стандартизації, метрології та управління якістю. Він включає три самостійних розділи, що мають методологічну єдність. Стандартизація розглядається як нормативно-правова основа усіх видів метрологічної діяльності, а управління і контроль якістю – як важлива область метрологічної практики. У методичних вказівках додано нові теми, внесено виправлення в існуючі та їх розширено за рахунок додаткових прикладів, завдань і запитань. Теми 1–5 присвячені стандартизації, 6–10 – метрології, 11–17 – управлінню якістю продукції. Усі теми побудовані однаково: спочатку викладаються необхідні теоретичні відомості, потім докладно розглядається хід розв'язання задач, наприкінці кожної теми наведено варіанти індивідуальних домашніх завдань. Варіанти завдань студент вибирає за останньою цифрою номера свого прізвища у журналі групи. Дані методичні вказівки не замінюють підручники з основ стандартизації, метрології та управління якістю. Теоретичні основи викладаються у стислому вигляді. Даються тільки ті відомості, які необхідні безпосередньо для розв'язання задач. Рекомендовані підручники: [3−7].

Опис

Ключові слова

геометрична прогресія, арифметична прогресія, ряди переважних чисел, стандартизація, маркувальні знаки, штрих-коди, похибки вимірювань, оцінка якості технічної продукції, інтегральний метод, конкурентоспроможність виробів

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до практичних занять з курсу "Основи стандартизації, метрології та управління якістю" : для студ. спец. 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" / уклад. О. Б. Білоцерківський ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2019. – 119 с.