Методичні вказівки до виконання самостійної та практичної роботи "Оцінка важкості та напруженості трудового процесу працівників виробництва"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

"Оцінка важкості та напруженості трудового процесу працівників виробництва" є визначення ступеня тяжкості і напруженості праці для пода-льшої розробки заходів, спрямованих на фізіологічно обґрунтовану оптимі-зацію праці, дозволяє цілеспрямовано здійснювати профілактику перевтоми і зберігати належну працездатність в процесі праці. Виконання практичної роботи "Оцінка важкості та напруженості трудового процесу працівників виробництва" спрямоване на придбання майбутнім фахівцям необхідних знань і умінь для їх застосування в практи-чній діяльності у сфері безпеки і охорони праці з урахуванням провідної ролі людини як суб’єкта трудової діяльності з метою: забезпечення здорових і безпечних умов трудової діяльності, забезпечення профілактичних заходів по скороченню виробничого травматизму і професійних захворю-вань, вирішенню питань безпеки різної складності в професійній діяльності.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, навантаження фізичне, навантаження динамічне, переміщення вантажу, стереотипні робочі рухи, навантаження статичне, поза робоча, нахили корпусу, охорона праці

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до виконання самостійної та практичної роботи "Оцінка важкості та напруженості трудового процесу працівників виробництва" : [з курсу "Основи інженерної підготовки"] / уклад. Н. С. Євтушенко ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2017. – 33 с.