Методичні вказівки для виконання практичних завдань з дисципліни "Організація виробництва та маркетинг"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

В умовах розвитку ринкових стосунків зростає необхідність у фахівцях економічного профілю, що уміють здійснювати технічну підготовку, управління виробництвом, аналізувати його з погляду організації виробничого процесу, оцінювати ефективність функціонування окремих підрозділів і підприємства в цілому, знайомих з методами наукової організації праці на підприємстві; що володіють навичками вирішення завдань кількісного і якісного розвитку матеріально-технічної бази виробництва за рахунок реалізації останніх досягнень науки і техніки. Велике значення в такій підготовці мають практичні заняття, присвячені розробці бізнес-плану інвестиційних проектів, який охоплює значний комплекс питань, що підсумовує цикл дисципліни "Організація виробництва та маркетинг". Студентові належить розробити окремі розділи бізнес-плану по виробництву складових частин гусениць тракторів, "траків", а саме організаційний план і план виробництва, розрахувати витрати на виробництво, прибуток і рентабельність підприємства, оцінити ступінь риски. У реальному житті значення бізнес-плану все більш зростає. Його розробка необхідна для перевірки реальності здійснення проектів, оцінки перспектив розвитку, обґрунтування отримання інвестицій. Пропонується бізнес-план оформити на листах формату А4 в обсязі 25-30 с. відповідно до стандартів НТУ "ХПІ", дотримуючись наступної послідовності розділів: вступ, резюме, опис виробу, організаційний план, план виробництва, оцінка ризиків, фінансовий план, висновок, список літератури.

Опис

Ключові слова

організація виробництва, маркетинг, бізнес-план, виріб, організаційний план, ливарний цех, промисловий персонал, обладнання

Бібліографічний опис

Методичні вказівки для виконання практичних завдань з дисципліни "Організація виробництва та маркетинг" : для студ. спец. 7.090.101 "Прикладне матеріалознавство", 7.090.205 "Обладнання ливарного виробництва", 7.090.206 "Обладнання для обробки металів тиском" / уклад.: М. В. Літвиненко, М. В. Мірошник ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2011. – 27 с.