Інструментальне забезпечення технологічних процесів обробляння матеріалів у машинобудуванні

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

Розглянуто сучасні методи інструментального оснащення технологічних операцій у машинобудуванні. На основі узагальнення досвіду провідних вітчизняних і закордонних виробників різального інструменту наведено таблиці ідентифікації існуючих марок сталей і сплавів згідно з міжнародними державними стандартами і зіставлення їх за властивостями та групами застосовності відповідно до Міжнародної системи класифікації ISO. Надано рекомендації з вибирання сучасних конструкцій різального інструменту, інструментальних матеріалів і режимів різання для високопродуктивного обробляння конструкційних матеріалів різних груп оброблюваності. Призначений для студентів спеціальності "Прикладна механіка" денної, заочної та дистанційної форм навчання.

Опис

Ключові слова

машинобудування, режими різання, точіння, розточувальний інструмент, розточування, врізання, свердління, зенкерування, розвірчування, фрезерування, протяжки, зубонарізування, абразивне обробляння, шліфування

Бібліографічний опис

Островерх Є. В. Інструментальне забезпечення технологічних процесів обробляння матеріалів у машинобудуванні : навч. посібник / Є. В. Островерх ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2019. – 270 с.