Research of the peculiarities of plasma-electrolytic treatment of AK12M2MgN piston alloy with  formation of ceramic-like coatings

Ескіз

Дата

2018

DOI

10.15587/2312-8372.2018.124188

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Полтавская государственная аграрная академия

Анотація

Досліджено особливості плазмово-електролітичної обробки (ПЕО) поршневого силуміну АК12М2МгН у лужних електролітах з формуванням допованих манганом та кобальтом керамікоподібних покривів. Показано, що морфологія та склад оксидних покривів залежать від типу використовуваного електроліту. Визначено технологічні параметри ПЕО-обробки поршневого силуміну для формування рівномірних покривів із високим вмістом допантів. Запропоновані системи можуть знайти застосування в технологіях внутрішньоциліндрового каталізу з метою зниження токсичності газових викидів двигунів та підвищення їх паливної економічності.

Опис

Ключові слова

поршневий сплав АК12М2МгН, плазмово-електролітичне оксидування, поршневий силумін, керамікоподібний покрив

Бібліографічний опис

Research of the peculiarities of plasma-electrolytic treatment of AK12M2MgN piston alloy with formation of ceramic-like coatings / A. Karakurkchi [et al.] // Технологічний аудит та резерви виробництва = Technology audit and production reserves. – 2018. – № 1/1 (39). – С. 27-35.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced