Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/4207
Title: Фракціонування пальмової олії з використанням детергентів
Authors: Литвиненко, Олена Анатоліївна
Keywords: пальмова олія; кристалізація; олеїн; стеарин; суперолеїн; стеарин м’який; поверхнево-активні речовини; palm-oil; crystallization; olein; stearin; superolein; stearin soft; surface-active substances
Issue Date: 2013
Publisher: НТУ "ХПІ"
Citation: Литвиненко О. А. Фракціонування пальмової олії з використанням детергентів / О. А. Литвиненко // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 4 (978). – С. 121-125.
Abstract: У статті проаналізовано сучасний стан технології фракціонування олій та жирів. Досліджено фракціонування пальмової олії кристалізацією у розплаві, що удосконалено використанням водних розчинів поверхнево-активних речовин на стадії розділення фракцій. В лабораторних умовах отримано чотири фракції пальмової олії та досліджено їх фізико-хімічні показники, жирно-кислотний склад та вміст твердих триацилгліцеринів
The modern state of fractionating technology of oils and fats is analysed in the article. Fractionating of palm-oil by crystallization in fusion, that is improved by the use of water solutionsof surface-active substances on the stage of division of factions, is investigated. A four factions of palm-oil are got in laboratory terms and their physical and chemical indexes, fat-acid composition and maintenance of hard threeacilglycerins, are investigated
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/4207
Appears in Collections:Вісник № 04
Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_HPI_2013_4_Lytvynenko_Fraktsionuvannia.pdf142,14 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.