Методичні вказівки до практичних занять та самостійної роботи студентів технічних спеціальностей НТУ "ХПІ". Кріпильні вироби та з’єднання

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

НТМТ

Анотація

З'єднання деталей між собою в приладах, машинах, установках дуже різні за своїм призначенням, конструктивній формі, технології виготовлення. Якщо з'єднані деталі можна роз'єднати, не порушуючи цілісності кріпильних деталей, то з'єднання називають рознімними. Деталі між собою можуть з'єднуватися за допомогою спеціальних кріпильних деталей: болтів і гайок, шпильок і гайок, гвинтів, заклепок і т. д. Такі сполуки називаються нерухомими рознімними. Поряд з деталями, які нерухомо з'єднуються один з одним, в машинах є такі, які з'єднуються в пари для спільної роботи в механізмі. Такі сполуки називають рухомими рознімними. До них можна віднести, наприклад, зубчасті колеса, рейки, черв'яки, зірочки ланцюгових передач. Якщо з'єднані деталі неможна роз'єднати, не порушивши цілісності кріплення і самих деталей, то такі сполуки називають нероз'ємними. До нерухомих нерознімним відносяться паяні, зварні, клеєні з'єднання.

Опис

Ключові слова

різьба, фаска, болти, гвинтове з'єднання, шпильки

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до практичних занять та самостійної роботи студентів технічних спеціальностей НТУ "ХПІ". Кріпильні вироби та з’єднання / уклад.: І. Ю. Адашевська, О. О. Краєвська, А. Г. Журило ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : "НТМТ", 2019. – 40 с.