Методичні вказівки до виконання індивідуального домашнього завдання з курсу "Програмне забезпечення мікропроцесорних систем"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Метою виконання індивідуального домашнього завдання (ІДЗ) є зміцнення та поглиблення знань та вмінь, що отримані студентами під час проведення лекційних та лабораторних занять. Основним завданням є розроблення прикладного програмного забезпечення (ППЗ) для системи управління на базі мікропроцесорних промислових контролерів вільного програмування (ПЛК). Для розроблення ППЗ необхідно використати комплекс програмування контролерів CoDeSys V2.3 [1, 2] (скорочення від Controllers Development System), який розроблений компанією 3S – Smart Software Solutions GmbH (Німеччина). Вказане середовище повністю відповідає вимогам стандарту IEC61131-3 та використовується для створення ППЗ для систем управління на базі мікропроцесорних промислових контролерів вільного програмування ПЛК100/150/154 виробництва компанії "ОВЕН" (Російська Федерація). Опис основних принципів роботи з контролерами та середовищем їхнього програмування наведено в роботах, а технічну підтримку та додаткову інформацію можна одержати за електронною адресою в Internet.

Опис

Ключові слова

вибір конфігурації контролера, конфігурування ресурсів ПЛК, схема автоматизації, розроблення візуалізації проекту, розроблення алгоритму управління

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до виконання індивідуального домашнього завдання з курсу "Програмне забезпечення мікропроцесорних систем" (IEC-програмування ПЛК) : для студентів напряму підготовки 050202 "Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології" денної та заочн. форм навчання / уклад.: І. Г. Лисаченко [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т. – Харків : НТУ "ХПІ", 2014. – 32 с.