Основи вимірювань та автоматизації технологічних процесів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2007

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Національний фармацевтичний університет
Золоті сторінки

Анотація

У підручнику викладені основні відомості про вимірювання, похибки вимірювань та їх визначення, методи автоматичного контролю технологічних параметрів. Описані характерні об’єкти хімічної і фармацевтичної технології та основні методи керування ними та наведена інформація щодо сучасних мікропроцесорних засобів регулювання і виконавчих пристроїв. Розглянуті елементи теорії, розрахунку і проектування систем автоматизації. Надані приклади автоматизації типових технологічних процесів. Підручник призначено для студентів хіміко-фармацевтичних і хіміко-технологічних спеціальностей та може бути корисним для студентів і широкого кола інженерно-технічних працівників різних галузей промисловості, що спеціалізуються в області автоматизації.

Опис

Ключові слова

хімічна технологія, вимірювання фізичних величин, електричні прилади тиску, перетворювачі сигналів, промислова регулююча арматура

Бібліографічний опис

Основи вимірювань та автоматизації технологічних процесів : підручник / А. К. Бабіченко [та ін.], заг. ред. А. К. Бабіченко ; Нац. фармацевт. ун-т". – Харків : НФаУ : Золоті сторінки, 2007. – 515 с.