Глобалізм як явище сучасного світу і його вплив на трансформацію особистості (соціально-філософський аспект)

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2004

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

ТОВ "Східний видавничий дім"

Анотація

Вплив феномену глобалізму на сучасний світ сьогодні активно вивчається як зарубіжними, так і вітчизняними дослідниками – про це свідчить велика кількість публікацій, присвячених економічним, політичним, екологічним аспектам глобалізації [1, 2, 4-9]. Разом із цим, проблемою є відвертий брак наукових досліджень стосовно впливу глобалізму на особистість, людину в контексті її ментальності, культури, індивідуальних психологічних якостей. Ця тема, безумовно, має стати предметом численних та багатопланових досліджень, отож розкрити її у одній статті неможливо. Тому маємо на меті хоч у загальних рисах означити саме явище глобалізму в якості чинника трансформації особистості, простежити й передбачити основні вектори такої трансформації, а також віднайти компенсаційні механізми протидії негативному впливу глобалізації на особистість.

Опис

Ключові слова

інтеграційні процеси, фінансово-промислова еліта, транснаціональні корпорації, економічний розвиток, соціальний розвиток, діалектика глобалізму, особистість

Бібліографічний опис

Білецький В. Глобалізм як явище сучасного світу і його вплив на трансформацію особистості (соціально-філософський аспект) / В. Білецький, В. Білецький // Донецький вісник Наукового товариства ім. Шевченка. – Донецьк : СВД, 2004. – Т. 5. – 5 с.