Схід України в інтеґративних процесах сучасного державотворення

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2005

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Український культурологічний центр

Анотація

Після розпаду СРСР на окремі національні держави перед останніми постали проблеми консолідації, інтеґрації їх земель і реґіонів на основі власних (національних) цінностей. "Гравцями" у цьому вельми непростому процесі в Україні, як і кожній державі, є і державний Центр, і реґіони, і зовнішні учасники. Багато дослідників державотворчих процесів роблять акцент на особливостях національної інтеґрації в полікультурному суспільстві [1]. Мета нашої роботи визначити роль і місце Східної України, зокрема Донбасу, в більш широких інтеґративних процесах сучасного державотворення, які включають не тільки культуру, але й економіку, політику, науку тощо.

Опис

Ключові слова

єдина загальнонаціональна ідеологія, лідери, консолідаційні чинники, культурна інтеграція України, мова, система цінностей, релігійні організації, національно-культурна ідентифікація, загальновизнані герої нації, інформаційний простір, громадянське суспільство, економіка

Бібліографічний опис

Білецький В. Схід України в інтеґративних процесах сучасного державотворення / В. Білецький // Схід. – 2005. – № 3 (69). – 9 с.