Інженерна геологія (з основами геотехніки)

Ескіз

Дата

2019

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна

Анотація

У підручнику викладено основи загальної геології, методику та проектування інженерно-геологічних та геотехнічних досліджень, основи динаміки підземних вод. Особливу увагу приділено геодинамічним процесам та їх інженерно-геологічним наслідкам (обвали та осипи, зсуви, суфозія та карст, пливуни, підтоплення, просідання у лесових ґрунтах, сейсмічні явища, перетворення берегів). Наведено фактори антропогенних (техногенних) процесів та їх інженерно-геологічні наслідки. Важливе місце у підручнику займає механіка ґрунтів – від класифікації до розрахунку їх напружено-деформованого стану. Окремо розглянуто інженерний захист територій від негативних природних та техногенних явищ, а також інженерно-геологічні дослідження під час проектування та будівництва деяких видів споруд. Для студентів геологічних та будівельних факультетів навчальних закладів, що вивчають курс "Інженерна геологія".

Опис

Ключові слова

підручник, планета Земля, земна кора, гірські породи, геологічні процеси, мінерали, магматизм, седиментогенез, геохронологія, рельєф, геоморфологія, підземні води, інженерно-геологічні дослідження, геотехнічні дослідження, геодинамічні процеси, антропогенні процеси, основи механіки ґрунтів, інженерний захист територій

Бібліографічний опис

Інженерна геологія (з основами геотехніки) : підручник / В. Г. Суярко [та ін.] ; заг. ред. В. Г. Суярко. – Харків : ХНУ, 2019. – 278 с.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced