Динамічне оцінювання конкурентоспроможності підприємства
Вантажиться...
Дата
2019
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Ужгородський національний університет
Анотація
У статті розглянуто теоретичні засади та методи оцінки конкурентоспроможності підприємств, запропоновано оригінальну методику динамічного оцінювання конкурентоспроможності підприємств кондитерської галузі, проаналізовано вплив власної мережі торгової мережі на конкурентоспроможність підприємства. доведено, що конкурентоспроможність підприємства залежить від конкурентоспроможності товару, який воно виробляє, адже продукція є головним результатом процесу виробництва. Як математичну базу запропонованої моделі використано методичні засади багатокритеріальних рішень, а саме модифікований метод аналізу ієрархій. розглянута економіко-математична модель спрямована на детальний аналіз тих чинників, які характеризують особливості галузі. динамічне оцінювання конкурентоспроможності спрямоване на додаткове обґрунтування управлінських рішень та повинно забезпечити підвищення їхньої ефективності.
Опис
Ключові слова
метод аналізу ієрархій, карта стратегічних груп, кондитерська галузь, господарська діяльність
Бібліографічний опис
Брінь П. В. Динамічне оцінювання конкурентоспроможності підприємства / П. В. Брінь, М. В. Прокоп, М. Н. Нехме // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер. : Міжнародні економічні відносини та світове господарство. – 2019. – Вип. 28, ч. 1. – С. 62-68.