Штучний інтелект. Машинне навчання

Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

doi.org/10.30977/VEIT.2019.15.0.17

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Харківський національний автомобільно-дорожній університет

Анотація

У статті відображені історія та останні досягнення в царені машинного навчання (machine learning) та штучного інтелекту (artificial intelligence), ці розділи являють собою необхідні умови Індустрії 4.0 (Industry 4.0). Без цих компонентів неможливий розвиток майбутньої економіки. Розглянуто та оцінено переваги і недоліки машинного навчання, включаючи глибинне навчання, оскільки саме ці методи штучного інтелекту найбільш активно розвиваються і більш повно його характеризують. Наведена класифікація завдань та алгоритмів, інструменти для роботи з машинним навчанням та області використання. Розкриті приклади використання у бізнес-процесах, таких як виробництво та машинобудування.
The dangers of introducing artificial intelligence are formulated. The areas of applicability of artificial intelligence and machine learning, health and education, preferred for relative safety reasons, are proposed.

Опис

Ключові слова

Індустрія 4.0, глибинне навчання, логістика, кластеризація, Industry 4.0, deep learning, logistics

Бібліографічний опис

Штучний інтелект. Машинне навчання / О. В. Григоров [та ін.] // Автомобіль і електроніка. Сучасні технології = Vehicle and Electronics. Innovative Technologies. – 2019. – № 15. – С. 17-27.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced