Використання показника температури займання для експрес-оцінки марочної належності вугілля

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Видавництво Б. І. Маторіна

Анотація

У монографії наведено результати виконаних комплексних досліджень, в яких теоретично обґрунтована та експериментально підтверджена можливість та необхідність використання показника температури займання для експрес-оцінки марочної належності вугілля, що надходить на коксування. Це дозволяє оперативно приймати обґрунтовані рішення щодо раціонального використання вугілля на енергетичних, коксохімічних та металургійних підприємствах. Для фахівців енергетичного, коксохімічного та металургійного виробництва, керуючих компаній, проектних і науково-дослідних організацій, а також викладачів, аспірантів, студентів за напрямками підготовки "Теплоенергетика", "Хімічні технології та інженерія", "Металургія".

Опис

Ключові слова

монографія, якість вугілля, корисні копалини, оптична густина, діметилсульфоксидний екстракт, індекс вільного спучування, метод прикоксовування вугілля, безконтактний лазерний аналіз, двокомпонентні вугільні суміші, багатокомпонентні вугільні суміші

Бібліографічний опис

Ніколайчук Ю. В. Використання показника температури займання для експрес-оцінки марочної належності вугілля : монографія / Ю. В. Ніколайчук, Д. В. Мірошниченко, І. В. Шульга ; Донбас. держ. пед. ун-т. – Слов'янськ : Вид-во Б. І. Маторіна, 2020. – 118 с.