Екстракційний потенціал розчинів деяких кислот стосовно фенольних сполук
Дата
2017
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Український науково-дослідний інститут олій та жирів
Анотація
В статті розглянуто проблему видалення фенольних сполук, і зокрема хлорогенової кислоти, зі соняшникового шроту, з метою отримання у подальшому якісного харчового білку світлого кольору. В якості екстрагенту обрано розчин соляної кислоти; визначено раціональні параметри процесу екстрагування: концентрація розчинника, температура процесу, гідромодуль, тривалість екстрагування, кількість та спосіб промивок.
The problem of moving away of phenic connections was examined in this article, and in particular chlorogenic acid, from sunflower meal, with the aim of receipt in further quality food albumen of light color. Solution of muriatic acid is select in quality to the extractant; the rational parameters of process of extracting are certain: concentration of solvent, temperature of process, duty of water, duration of extracting, amount and method of washings.
The problem of moving away of phenic connections was examined in this article, and in particular chlorogenic acid, from sunflower meal, with the aim of receipt in further quality food albumen of light color. Solution of muriatic acid is select in quality to the extractant; the rational parameters of process of extracting are certain: concentration of solvent, temperature of process, duty of water, duration of extracting, amount and method of washings.
Опис
Ключові слова
хлорогенова кислота, соняшниковий шрот, кислотна промивка, процес екстрагування, технологічні параметри, chlorogenic acid, sunflower meal, acid-washing, process of extracting, technological parameters
Бібліографічний опис
Екстракційний потенціал розчинів деяких кислот стосовно фенольних сполук / М. А. Лабейко [та ін.] // Інноваційні технології: актуальні питання науки та практики : наук. вид. / гол. ред. П. Ф. Петік ; Укр. наук.-дослід. ін-т олій та жирів Нац. акад. аграр. наук України. – Харків : УкрНДІОЖ НААН, 2017. – С. 80-88.