Спосіб рафінації жирної коріандрової олії
Дата
2014
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ДП "Український інститут інтелектуальної власності"
Анотація
Спосіб рафінації жирної коріандрової олії включає видалення вільних жирних кислот. Видалення здійснюють етиловим спиртом шляхом змішування жирної коріандрової олії та етилового спирту у співвідношенні як 1:4…1:8 на першій стадії. На другій стадії – у співвідношенні як 1:4…1:2. На третій стадії - у співвідношенні як 1:4…1:2, нагріванням суміші на кожній стадії до температури кипіння спирту 70…78 °C протягом 5…20 хвилин з постійним перемішуванням, охолоджують до кімнатної температури до повного розділення фракцій та декантуванням очищеної олії.
Опис
Ключові слова
патент, корисна модель, жирні кислоти, етиловий спирт, змішування, декантування
Бібліографічний опис
Пат. на корисну модель 92131 Україна, МПК (2014.01) C11B 3/00. Спосіб рафінації жирної коріандрової олії / Калина В. С., Гладкий Ф. Ф., Луценко М. В., Шляпников В. О. ; власник Дніпропетр. нац. ун-т ім. Олеся Гончара (Україна). – № a 2013 15532 ; заявл. 30.12.2013 ; опубл. 11.08.2014, Бюл. № 15. – 4 с.