Майонезний соус підвищеної біологічної цінності
Дата
2017
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ДП "Український інститут інтелектуальної власності"
Анотація
Майонезний соус підвищеної біологічної цінності містить олійну основу, комплекс підкислювачів та функціональний інгредієнт - порошок рослинної сировини. Олійна основа являє собою купаж рафінованих дезодорованих соєвої (70±2,0 %), кукурудзяної (15±2,0 %) та кунжутної (15±2,0 %) олій, збалансована за співвідношенням поліненасичених жирних кислот ω-6:ω-3=10:1, має пероксидне число у діапазоні від 0,1 до 1,3 ммоль/кг ½ О і кислотне число у діапазоні від 0,1 до 0,3 мг ΚОН/г, використаний комплекс підкислювачів, який являє собою суміш яблучної (1,0 %), цитринової (2,0 %) та оцтової (0,20-0,40 %) кислот та порошок шкірки винограду сорту Чорна перлина (5,0 % мас.) як рецептурний інгредієнт з вмістом біологічно активних речовин.
Опис
Ключові слова
патент, корисна модель, олійно-жирова промисловість, олійна основа, підкислювачі, біологічно активні речовини
Бібліографічний опис
Пат. на корисну модель 118410 Україна, МПК A23L 27/60 (2016.01). Майонезний соус підвищеної біологічної цінності / Анан'єва В. В., Кричковська Л. В., Бєлінська А. П. ; власник НТУ "ХПІ" (Україна). – № u 2017 01073 ; заявл. 06.02.2017 ; опубл. 10.08.2017, Бюл. № 15. – 4 с. : іл.