Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/4827
Title: Дослідження впливу концентрації початкового сусла на органолептичні показники напою в технології високогустинного пивоваріння
Authors: Тонюк, Марина Леонідівна
Варанкіна, Олександра Олександрівна
Keywords: виробництво пива; технології харчові; бродіння; речовини сухі; конденсування; high-gravity brewing; organoleptic quality; wort; beer
Issue Date: 2013
Publisher: НТУ "ХПІ"
Citation: Тонюк М. Л. Дослідження впливу концентрації початкового сусла на органолептичні показники напою в технології високогустинного пивоваріння / М. Л. Тонюк, О. О. Варанкіна // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 9 (983). – С. 47-54.
Abstract: Досліджено технологію високогустинного пивоваріння. Визначено переваги використання сусла високої густини на стадії бродіння. Встановлено вплив вмісту сухих речовин в початковому суслі на органолептичні показники пива. Рекомендовано виробництво пива з вмістом сухих речовин 13% та 16% шляхом конденсування сусла високої густини.
The high-gravity brewing technology is investigated. The advantages of using high-density wort to the fermentation stage is identified. The effect of dry matter content in the wort to the sensory characteristics of beer is determined. The production of beer contains 13% and 16% dry matter by high-gravity wort condensing is recommended.
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/4827
Appears in Collections:Вісник № 09
Кафедра "Біотехнологія, біофізика та аналітична хімія"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_HPI_2013_9_Toniuk_Doslidzhennia.pdf521,08 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.