Фінансова звітність та фінансовий аналіз

Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Монограф

Анотація

Важливу роль у забезпеченні ефективних форм господарювання на вітчизняних підприємствах відіграє аналіз фінансового стану підприємств, який відповідає за відбір, оцінку та інтерпретацію фінансових, економічних та інших даних, що впливають на процес прийняття інвестиційних та фінансових рішень. Практика доводить, що якість рішень, які приймаються, залежить від якості аналітичного обґрунтування рішення. Це не означає, що фінансовий аналіз усуває потребу в діловій інтуїції, але він створює міцну та систематичну основу для раціонального застосування останньої. Базою для прийняття фінансових рішень є результати фінансового аналізу, а запорукою достовірного і ефективного аналізу є наявність джерел аналітичної інформації, найголовнішими з яких є фінансова звітність. Метою фінансової звітності є надання інформації про фінансовий стан, фінансові результати діяльності та грошові потоки суб'єкта господарювання, яка є корисною для широкого кола користувачів при прийнятті ними економічних рішень. Фінансова звітність також демонструє результати того, як управлінський персонал суб'єктів господарювання розпоряджається ввіреними йому ресурсами. Фінансова звітність забезпечує інформаційні потреби користувачів щодо: придбання, продажу та володіння цінними паперами; участі в капіталі підприємства; оцінки якості управління; оцінки здатності підприємства своєчасно виконувати свої зобов'язання; забезпеченості зобов'язань підприємства: визначення суми дивідендів, що підлягають розподілу; регулювання діяльності підприємства тощо.

Опис

Ключові слова

грошові потоки підприємств, фінансова інформація, кредитоспроможність, аналіз майна підприємств, рентабельність підприємств

Бібліографічний опис

Фінансова звітність та фінансовий аналіз : метод. вказівки до практ. занять та самост. роботи студентів спец. 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" / уклад. Т. В. П'ятак ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : Монограф, 2020. – 70 с.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced