Методичні вказівки до виконання практичного заняття "Допуски і посадки шпонкових з'єднань" з дисципліни "Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання"

Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Необхідною складовою частиною професійної підготовки фахівців з машинобудування є комплекс глибоких знань і певних навичок у галузі забезпечення якості виробів, особливо з використанням процесів оптимізації параметрів і вимог до точності, стандартизації, метрологічного забезпечення і технічного контролю. Основна мета дисципліни "Взаємозаміннсть, стандартизація та технічні вимірювання" – навчити студентів правильно призначати допуски, посадки, шорсткість і інші технічні вимоги у відповідності з експлуатаційним призначенням деталей і вузлів та позначати їх на кресленнях, грамотно використовувати відповідні стандарти, коректно обирати методи і засоби технічного контролю. У методичних вказівках надано огляд застосування зʼєднань з призматичними, сегментними, клиновими, тангенціальними і циліндричними шпонками у машинобудуванні. Розглянуто питання орієнтовного вибору посадок на елементи шпонкових зʼєднань, призначення параметрів шорсткості на поверхні шпонок і шпонкових пазів. Для виконання індивідуального завдання, що передбачене практичною роботою, надано достатню кількість варіантів вихідних даних, наведено методику розвʼязання задач і приклади оформлення креслень. Вказівки містять ілюстративний матеріал, таблиці довідкових даних, список рекомендованої літератури і питання для самоперевірки.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, машинобудування, технічні вимоги, шорсткість

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до виконання практичного заняття "Допуски і посадки шпонкових з'єднань" з дисципліни "Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання" [Електронний ресурс] : для студентів спец. "Прикладна механіка" ден., заоч. та дистанц. форм навчання, а також для курсантів ф-ту озброєння та військ. техніки Військ. ін-ту танк. військ / уклад.: Н. В. Зубкова, Н. В. Козакова ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків, 2020. – 36 с. – URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/49633.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced