Компенсовані керовані випрямлячі в розподілених системах електропостачання

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова

Анотація

У монографії викладено теорію побудови та досліджено характеристики і режими роботи компенсованих керованих випрямлячів – нового класу перетворювачів з близьким до одиниці коефіцієнтом потужності. Висвітлені наукові результати, що дозволяють розраховувати параметри і робочі характеристики перетворювальних систем на основі компенсованих керованих випрямлячів, а також синтезувати їх систему автоматичного керування. Запропоновано перетворювальні системи на основі компенсованих керованих випрямлячів і силових активних фільтрів для застосування в системах розподіленого електропостачання з відновлюваними джерелами енергії, що мають близький до одиниці коефіцієнт потужності, більш високий коефіцієнт корисної дії, ніж інші відомі перетворювальні системи, а також дозволяють реалізувати гарантоване електропостачання відповідального навантаження. Рекомендовано для фахівців і науковців, які працюють у галузі електроенергетики та силової електроніки, а також викладачам вищих навчальних закладів, аспірантам і студентам, що досліджують питання підвищення енергоефективності систем електропостачання засобами перетворювальної техніки.

Опис

Ключові слова

монографія, гармоніки, перетворювачі змінної напруги, електрична енергія, транзисторні інвертори напруги, електростанції

Бібліографічний опис

Жемеров Г. Г. Компенсовані керовані випрямлячі в розподілених системах електропостачання : монографія / Г. Г. Жемеров, Д. С. Крилов, Д. В. Тугай ; Харків. нац. ун-т міськ. госп-ва ім. О. М. Бекетова. – Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2020. – 258 с.