Методичні вказівки до практичних занять з навчальної дисципліни "Торговельне підприємництво"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Роль підприємництва як ключового фактору розвитку економічного життя будь-якого суспільства не викликає сумніву. Саме підприємництво створює умови для забезпечення зайнятості населення, передумови для зростання його добробуту, сприяє науково-технічному прогресу, вирішує численні завдання економічного та соціального характеру. В економіці України надзвичайно важливе значення має функціонування сучасного торговельного підприємництва, яке виступає органічною складовою господарського відтворювального процесу, оскільки забезпечує ефективний зв’язок виробництва та споживання, та має значний вплив на розвиток економіки в цілому. Метою практичних занять є формування професійних компетентностей майбутніх фахівців у торговельній сфері, змістом яких є практичні навички новаторського підходу до вирішення певних типів задач, що можуть мати місце в управлінні підприємницькою діяльністю на ринку товарів та послуг, здатність реалізації професійних повноважень на практиці. У цих методичних вказівках розглянуто інструментарій методів оцінки, аналізу та прогнозування, які застосовуються в дисципліні "Торговельне підприємництво". Кожен розділ присвячений окремій темі навчальної дисципліни та мають однакове подання: спочатку розглядаються необхідні теоретичні відомості, потім докладно хід розв’язання задач та наведено варіанти індивідуальних домашніх завдань. Ці методичні вказівки не замінюють підручників з торговельного підприємництва. Теоретичні основи викладаються у стислому вигляді. Даються тільки ті відомості, які необхідні безпосередньо для розв’язання задач. Для більш детального вивчення матеріалу рекомендуються такі навчальні видання.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, експертні методи прогнозування, адаптивні методи прогнозування, коефіцієнти асоціації, коефіцієнти контингенції

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до практичних занять з навчальної дисципліни "Торговельне підприємництво" [Електронний ресурс] : для студентів спец. 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність" усіх форм навчання / уклад.: Є. М. Шапран, О. А. Сергієнко ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків, 2021. – 44 с. – URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/50665.