Електротехнічна кераміка на основі алюмосилікатів лужних та лужноземельних металів

Анотація

Розглянуто сучасні проблеми створення електротехнічної кераміки, визначено технологічні резерви та шляхи енергозбереження. Наведено дані щодо теоретичних основ створення керамічних матеріалів із заданими електрофізичними властивостями для електронної промисловості, зокрема ізоляційної та радіопрозорої кераміки. Проаналізовані чинники, що обумовлюють інтенсивність процесів спікання та фазоутворення низькотемпературного електротехнічного фарфору та радіопрозорих керамічних матеріалів на основі стронцієвого анортиту. Представлені результати досліджень, спрямованих на вивчення фізикохімічних закономірностей формування електротехнічної кераміки та висвітлено технологічні аспекти їх отримання за енергоощадними технологіями. Монографія призначена для науковців та фахівців в галузі силікатного матеріалознавства, які займаються розробкою та виробництвом керамічних діелектричних матеріалів, а також може бути корисною для студентів і аспірантів відповідіних спеціальностей.

Опис

Ключові слова

монографія, керамічні матеріали, діелектричні властивості, радіопрозорі керамічні матеріали, низькотемпературний електрофарфор

Бібліографічний опис

Електротехнічна кераміка на основі алюмосилікатів лужних та лужноземельних металів : монографія / Г. В. Лісачук [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : Планета-Прінт, 2020. – 200 с.