Методичні вказівки до лабораторних робіт "Дослідження фізичних та хімічних особливостей технології нанесення нікелевого покриття на синтетичні алмази"

Ескіз

Дата

2013

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

Промисловий потенціал та ступінь індустріалізації країни, інтенсифікація та автоматизація виробничих процесів, рівень виробництва безпосередньо залежать від інструментів, які використовують у техніці та машинобудуванні. Синтетичні алмази, а також полікристалічні матеріали на основі синтетичних алмазів, складають сировинну базу для інструменту, який оснащено алмазоутримуючим шаром. Застосування таких інструментів дозволяє перейти на якісно нову технологію обробки різноманітних матеріалів. Сучасний етап розвитку виробництва синтетичних алмазів та інструменту на їх основі вирішує ряд проблем, найважливіші з яких є підвищення працездатності та надійності інструменту; полегшення його ремонту та обслуговування. Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу «Виробництво неорганічного синтезу» призначені для студентів спеціальності 7.05130101 "Хімічна технологія неорганічних речовин". Завдання лабораторних робіт полягає у закріпленні та поглибленні знань, отриманих при вивченні теоретичної частини курсу, набутті навичок експериментального дослідження і застосування експериментальних даних для інженерних розрахунків. У кожній лабораторній роботі вказуються: мета, порядок виконання, зміст звіту, контрольні запитання. В кінці лабораторної роботи необхідно підготувати звіт.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, класифікація алмазних порошків, нікелювання, хімічна промисловість

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до лабораторних робіт "Дослідження фізичних та хімічних особливостей технології нанесення нікелевого покриття на синтетичні алмази" з дисципліни "Виробництво неорганічного синтезу" : для студентів спец. 7.05130101 "Хімічні технології неорганічних речовин" ден. та заоч. форм навчання / уклад.: Л. В. Мухіна [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2013. – 28 с.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced