Оцінювання фінансового стану на кондитерських підприємствах з використанням вартісно-орієнтованого показника економічної добавленої вартості

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

DOI

doi.org/10.20998/2519-4461.2020.6.15

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

Розглянуто необхідність впровадження вартісно-орієнтованого управління. Дана коротка характеристика кондитерських підприємств. Описані особливості ринку кондитерських товарів та проблеми збільшення обсягів експорту. Охарактеризовано показник економічної доданої вартості та можливості використання його в якості ключового індикатора для оцінювання фінансового стану підприємств кондитерської галузі. Запропонована методика розрахунку цього показника. Висвітлені проблеми з визначенням окремих складових формули. Приведено приклад розрахунку економічної доданої вартості для 8 кондитерських підприємств. Прокоментовані результати розрахунків. Акцентовано увагу на основні переваги показника й можливість впровадження вартісно-орієнтованого управління на підприємствах кондитерської галузі.
The necessity of introduction of cost-oriented management is considered. This brief description of confectionery companies. The peculiarities of the confectionery market and the problems of increasing exports are described . The indicator of economic added value and the possibility of using it as a key indicator for assessing the financial condition of the confectionery industry is described. The method of calculation of this indicator is offered. Problems with the definition of individual components of the formula are highlighted. An example of calculation of economic added value for 8 confectionery enterprises is given. Commented results of calculations. Emphasis is placed on the main advantages of the indicator and the possibility of implementing cost-oriented management in the confectionery industry.

Опис

Ключові слова

антикризове управління, вартісно-орієнтоване управління, економічна добавлена вартість, crisis management, cost-oriented management, economic value added

Бібліографічний опис

Міщенко В. А. Оцінювання фінансового стану на кондитерських підприємствах з використанням вартісно-орієнтованого показника економічної добавленої вартості / В. А. Міщенко, І. І. Горобець // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Економічні науки = Bulletin of the National Technical University "KhPI". Еconomic sciences : зб. наук. пр. – Харків : НТУ "ХПІ", 2020. – № 6 (8). – С. 15-20.