Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу "Технологія сировини косметичних виробництв"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

ФЛП Черняк Л. О.

Анотація

Асортимент косметичних товарів дуже різноманітний за функціональним призначенням. Для їх приготування використовуються різні компоненти як природного, так і синтетичного походження. При підборі сировини, для складання рецептури, їх зразки досліджуються на відповідність встановленим вимогам за фізико-хімічними властивостями і вмістом різних забруднень. Сировину для косметичних товарів поділяють на основну і допоміжну. На споживчому ринку України за обсягами продажу парфумерія і косметика, на сьогодні, посідають четверте місце. Вони є предметами повсякденного користування, і мають стійкий попит. Без професійних знань щодо споживних властивостей, асортименту, особливостей визначення якості, безпечності, зберігання, розпізнавання маркування парфумерно-косметичних товарів неможливо забезпечити процес їх просування, збуту, прогнозувати формування попиту; проводити маркетингові дослідження в пошуках якісних, конкурентноспроможних товарів. Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу "Технологія сировини косметичних виробництв" розроблено у відповідності до навчального плану і робочої програми. Для полегшення сприйняття матеріалу перед кожною роботою є коротка теоретична частина, яка містить необхідні відомості для осмисленого виконання лабораторних робіт. До виконання лабораторної роботи допускаються студенти після проходження інструктажу з техніки безпеки. Підготовленість студента до виконання лабораторної роботи визначає викладач за результатами співбесіди та за наявністю оформленого лабораторного журналу. Студент повинен показати знання теоретичних основ процесів і методики виконання лабораторної роботи. Після виконання роботи студент зобов’язаний показати викладачу одержані продукти та оформлені в лабораторному журналі результати і розрахунки. Виконана і оформлена лабораторна робота після захисту оцінюється викладачем.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, хімічні речовини, видобування ефірних олій, пресування, дистиляція, поверхнево-активні речовини, гелеутворювачі, синтетичні консерванти

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу "Технологія сировини косметичних виробництв" : для студентів спец. 161 "Хімічні технології та інженерія" / уклад.: С. В. Жирнова, Т. О. Овсяннікова, О. М. Чаплигіна ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : Черняк Л. О., 2021. – 35 с.