Дослідження та регулювання ринку праці

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2020

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Моделіст

Анотація

У сучасному світі однією з ключових умов ефективності бізнесу є розвиток і раціональне використання трудових ресурсів підприємства. Саме вони стають одним із головних чинників економічної діяльності в часі і просторі, забезпечуючи досягнення поставлених цілей підприємств та макроекономічних показників країни. Сучасні тенденції повязані з певними викликами для підприємств, тому що відбуваються певні диспропорції на ринку праці і, як наслідок, відсутність фахівців певних кваліфікацій. Крім того, висока технологічність і ступінь конкуренції на ринках висуває особливі вимоги до постійного вдосконалення кадрового потенціалу, професійної підготовки, освоєння нової техніки і технологій, дослідження ситуації на ринку праці. Метою викладання навчальної дисципліни "Дослідження та регулювання ринку праці" є формування у студентів системних знань з концептуальних підходів до методів дослідження процесів формування та розвитку ринку праці. Економіка знань зі швидкою зміною технологій потребує зростання професійного рівня людського капіталу та його оновлення. Успішна кар’єра раніше Після опанування дисципліни студент буде вміти: 1. Формулювати, аналізувати та синтезувати рішення науково-практичних проблем на абстрактному рівні шляхом декомпозиції їх на складові. 2. Проводити дослідження, генерувати нові ідеї, здійснювати інноваційну діяльність. 3. Збирати, обробляти та аналізувати статистичні дані, науково-аналітичні матеріали, необхідні для вирішення комплексних економічних завдань. 4. Застосовувати сучасні інформаційні технології у соціально-економічних дослідженнях. 5. Демонструвати навички проведення дослідження кон’юнктури ринку праці та визначення ефективності механізму регулювання ринку праці.

Опис

Ключові слова

конспект лекцій, економічна діяльність, попит, робоча сила, зайнятість населення, безробіття, трудова міграція, конкурентоспроможність

Бібліографічний опис

Дослідження та регулювання ринку праці : конспект лекцій / уклад. О. І. Савченко ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : Моделіст, 2020. – 68 с.