Методичні вказівки до лабораторної роботи "Дослідження спеціальних законів розподілу математичної статистики з використанням середовища МathCad 15"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2021

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

У математичній статистиці найбільше поширення мають дискретні закони: біноміальний та Пуассона та неперервні: нормальний закон, експонентний закон, Гамма-розподіл, закон χ², закон Стьюдента та розподіл Фішера. У методичних вказівках наведено їх стислий опис. Для дослідження поведінки наведених вище законів розподілу найчастіше використовують різноманітні математичні пакети для ЕОМ. У методичних вказівках розглянуто основні поняття, можливості та способи розв’язання різних задач математичної статистики за допомогою математичного пакета Mathcad 15. Одним із пріоритетів цього пакету є те, що можна отримувати документи, які повність готові до друку у друкарні та сумісні з усіма офісними програмами. Також методичні вказівки містять практичні завдання з додатковими рекомендаціями, що дозволять закріпити навички, отримані при вивченні спеціальних законів математичної статистики. У методичних вказівках міститься велика кількість екранних копій робочого вікна Mathcad. Це полегшує розуміння викладеного матеріалу, що робить можливим використання методичних вказівок студентами ВНЗ та іншими користувачами, які володіють навичками роботи в середовищі Windows. Мета роботи – освоєння поведінки спеціальних законів математичної статистики за допомогою програмного засобу Mathcad 15.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, програмні засоби, інформаційні технології, математичні пакети, типи даних, запуск Mathcad, панелі інструментів

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до лабораторної роботи "Дослідження спеціальних законів розподілу математичної статистики з використанням середовища МathCad 15" з курсу "Теорія ймовірностей та математична статистика" [Електронний ресурс] : для студентів спец. 124 – Системний аналіз / уклад.: І. І. Марченко [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків, 2021. – 44 с. – URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/55362.