Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/56208
Title: Сучасні методи очищення стічних вод харчової промисловості
Other Titles: Modern methods of wastewater treatment of the food industry
Authors: Шестопалов, Олексій Валерійович
Гетта, Оксана Сергіївна
Рикусова, Надія Іванівна
Keywords: негативний вплив на навколишнє природне середовище; овочепереробні підприємства; стічні води; підприємства харчової промисловості; food industry wastewater; mining; negative impact on environment; vegetable processing enterprises
Issue Date: 2019
Publisher: Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління
Citation: Шестопалов О. В. Сучасні методи очищення стічних вод харчової промисловості / Шестопалов О. В., Гетта О. С., Рикусова Н. І. // Екологічні науки. – 2019. – № 2. – С. 20-27.
Abstract: Розглядаються методи очищення стічних вод харчової промисловості. Визначено основні чинники впливу на навколишнє природне середовище стічних вод харчової промисловості. У статті проаналізовано склад та вплив на довкілля стічних вод харчової промисловості та методи очищення стічних вод. Виявлено, що складність очищення таких стічних вод зумовлена полідисперсним складом забруднень та поєднанням органічних, неорганічних розчинних і нерозчинних сполук, які утворюють стійкі колоїди та дисперсні системи. Окреслено перспективні напрями створення замкнених водооборотних систем під час перероблення овочевої продукції.
The methods of treatment of food industry wastewater were observed. The main factors of influence of food industry wastewater on the natural environment were determined. The article analyzed the composition and impact of food industry wastewater on the environment and methods of wastewater treatment. It was found that the complexity of treatment of such wastewater is due to the polydispersed composition of contaminants and the combination of organic, inorganic soluble and insoluble compounds that form stable colloids and disperse systems. The article outlined promising directions for creation of closed water-reversible systems during processing of vegetable products
ORCID: orcid.org/0000-0002-1762-6953
orcid.org/0000-0003-0963-1805
DOI: doi.org/10.32846/2306-9716-2019-2-25-4
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/56208
Appears in Collections:Кафедра "Хімічна техніка та промислова екологія"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
EN_2019_2_Shestopalov_Suchasni_metody.pdf345,41 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.