Методичні вказівки до контрольної роботи "Розрахунок міцністних характеристик кріпільних елементів фланцевих з'єднань"

Ескіз

Дата

2021

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

ТОВ "Друкарня Мадрид"

Анотація

Дана робота має двадцять варіантів завдань та розрахована на одну групу студентів. Ці варіанти допоможуть студентам в процесі міцністних розрахунків параметрів болтів та шпилек фланцевих з'єднань, а саме визначити діаметр різьблення болтів, навантаження на болти (або шпильки) фланцевого з'єднання, температурне навантаження у болтах (шпильках), загальне навантаження на болти (шпильки), найбільше навантаження, яке сприймається кріпильною деталлю та на основі розрахунків у відповідності із запропонованою методикою зробити вибір кріпильних елементів фланцевих з'єднань (в бік болтів або шпилек) з урахуванням міцністних та температурних показників, отриманих в результаті наведеної методики розрахунків. Методичні вказівки також містять тестові завдання для проведення проміжного контролю знань з дисципліни "Монтаж, експлуатація та ремонт машин". Найважливішим значенням розв’язку цих питань є можливість щодо визначення, проектування та конструювання параметрів кріпильних елементів обладнання, визначення розмірів кріпильних елементів обладнання виходячи з умов їх міцності, жорсткості, вібростійкості, а також знаходження раціональних режимів експлуатації з'єднувальних елементів з урахуванням впливу характеристик середовища апарата на деталі та вузли обладнання, все це потрібно знати та використовувати студентам під час практичних занять та самостійної роботи з дисципліни "Монтаж, експлуатація та ремонт машин".

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, хімічне виробництво, харчове виробництво, монтажні роботи, напруження, мембранний запобіжний пристрій, ремонт

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до контрольної роботи "Розрахунок міцністних характеристик кріпільних елементів фланцевих з'єднань" з дисципліни "Монтаж, експлуатація та ремонт машин" : для студентів спец. 133 "Галузеве машинобудування", спеціалізацій: "Обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів", "Обладнання переробних і харчових виробництв" / уклад.: В. В. Себко [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : Друкарня Мадрид, 2021. – 32 с.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced