Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/5910
Title: Структурированные липиды в современном питании
Authors: Юрьева, Марина Сергеевна
Keywords: триацилглицерин; жирозаменители; ферменты; Salatrim; Olestra; triglycerides; fat substitutes; enzymes
Issue Date: 2013
Publisher: НТУ "ХПИ"
Citation: Юрьева М. С. Структурированные липиды в современном питании / М. С. Юрьева // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ". – 2013. – № 64 (1037). – С. 175-181.
Abstract: В статье выполнен анализ современного состояния проблемы структурирования триацилглицеринов. Рассмотрена структура и свойства разнообразных заменителей жира, а также их влияние на организм человека. Также рассмотрены новые продукты-жирозаменители Salatrim и Olestra, как и возможности их использования в производстве продуктов питания. Проанализирована целесообразность использования ферментов при структурировании триацилглицеринов.
This article gives an analysis of the current state of the problem structuring triglycerides. The structure and properties of various fat substitutes, as well as their impact on the human body. Explore new products, and fat substitutes Salatrim Olestra, as well as the possibility of their use in food production. Analyzed the feasibility of using enzymes in the structuring of triglycerides.
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/5910
Appears in Collections:Вісник № 64
Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_HPI_2013_64_Yur'yeva_Strukturirovannyye.pdf213,26 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.