Методичнi вказiвки для самостiйної роботи за темою "Диференцiювання функцiї однiєї змiнної"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

Методичнi вказiвки вiдповiдають навчальним (робочим) програмам з дисциплiни "Вища математика". Головна мета-надати студентам певний мiнiмум теоретичного матерiалу, а також практичних навикiв з основних питань для розв’язання задач за темою "Диференцiювання функцiї однiєї змiнної", допомогти студентам в їх самостiйнiй роботi. У кожному роздiлi наведено достатня кiлькiсть розв’язаних задач та прикладiв, пояснюючих та закрiплюючих теоретичний матерiал. Серед розв’язаних задач чимало таких, якi можна назвати типовими; в будь-якому випадку ознайомлення з ними дозволяє студенту при мiнiмальнiй допомозi з боку викладача оволодiти основними методами розв’язання задач даного роздiлу. Наприкiнцi наведено добiрку iндивiдуальних завдань. Також розiбранi зразки виконання iндивiдуальних завдань.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, миттєва швидкiсть, задача про дотичну до кривої, похiднi вищих порядкiв, логарифмiчне диференцiювання, формула Лейбниця, правила Лопiталя, точки екстремума, опуклiсть, асимптоти кривих

Бібліографічний опис

Методичнi вказiвки для самостiйної роботи за темою "Диференцiювання функцiї однiєї змiнної" з курсу "Вища математика" : для студентiв техн. спец. ВIТВ / уклад.: В. В. Веретельник, Г. М. Тимченко, О. В. Веретельник ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2022. – 82 с.