Методичні вказівки до практичних робіт з курсу "Біоконверсія відходів"

Ескіз

Дата

2022

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Відходи виробництва та споживання слід розглядати не тільки як причину забруднення навколишнього середовища та негативного впливу на людину, але і як джерело вторинних матеріальних та енергетичних ресурсів. Масштаби утворення відходів виробництва та споживання дозволяють стверджувати про появу так званої "вторинної геології" - науки про антропогенні ресурси, які є джерелом ресурсів, як одного із напрямів вирішення проблеми звуження сировинної бази промислового чи сільськогосподарського виробництва. Дані методичні вказівки призначені для виконання виконання практичних робот з курсу "Біоконверсія відходів" для студентів спеціальності 162 "Біотехнології та біоінженерія". До навчального посібника входять практичні і лабораторні роботи. У кожній лабораторній роботі наведені мета і завдання дослідження, яким передує теоретичний матеріал, що значно розширює й поглиблює знання студента з цієї проблеми. В експериментальній частині наведено принцип методу, за яким виконується дослідження, хід роботи і формули для кількісних розрахунків. Виконання практичних і лабораторних робіт студентами буде сприяти кращому та більш глибокому засвоєнню теоретичного курсу. Наприкінці кожного розділу пропонуються контрольні запитання з даної теми. Методичні вказавки містять інформацію, щодо техніки безпеки при роботі в лабораторіях, методик постановки експериментів, отримання корисних продуктів, методів визначення якості отриманих продуктів та перевірки їх на токсичність.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, охорона праці, хімічні реакції, навколишнє середовище, забруднення, вермикомпостування, стічні води, азот, біодизель

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до практичних робіт з курсу "Біоконверсія відходів" [Електронний ресурс] : для студентів ден. форми навчання спец. 162 "Біотехнології та біоінженерія" / уклад.: А. П. Бєлінська, О. М. Близнюк, Н. Ю. Масалітіна ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків, 2022. – 55 с. – URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/59871.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced