Освітньо-педагогічні напрями в сучасній західноєвропейській філософії

Ескіз

Дата

2023

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

ФОП Іванченко І. С.

Анотація

Навчальний посібник охоплює надзвичайно широкий спектр відповідей на запитання про сутність освіти, беручи за перспективу новітню тенденцію у науці: синтез педагогіки з різними напрямами сучасної філософії. У цьому навчальному посібнику пропонуються погляди філософів на освіту з позицій позитивізму, персоналізму, екзистенціалізму, прагматизму, постмодернізму. Також у посібнику звернено увагу на такі філософсько-педагогічні синтези, як: педагогіка культури, критична педагогіка, емансипаторська педагогіка, педагогіка постмодернізму, негативна педагогіка. Для студентів, магістрів, аспірантів та викладачів, а також для усіх, хто цікавиться сучасною філософсько-освітньою думкою та її впливом на розвиток педагогіки як науки.

Опис

Ключові слова

навчально-методичний посібник, педагогічна діяльність, позитивізм, емансипаторська педагогіка, негативна педагогіка, постмодернізм, прагматизм, персоналістська педагогіка

Бібліографічний опис

Дольська О. О. Освітньо-педагогічні напрями в сучасній західноєвропейській філософії : навч.-метод. посібник / О. О. Дольська, О. В. Гончаренко, О. М. Городиська ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : Іванченко І. С., 2023. – 225 с.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced