Спосіб отримання холоду і тепла і пристрій для здійснення цього способу

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

Анотація

Спосіб отримання холоду і тепла полягає в тому, що пружні елементи згинають до їх межі пружності, потім опуклу поверхню одного пружного елемента з'єднують з увігнутою поверхнею іншого, сусіднього пружного елемента, потім ці пружні елементи роз'єднують і вирівнюють в початкове положення. При цьому застосовують не менше трьох пружних елементів, а після приведення у вихідне положення, принаймні один пружний елемент повертають на кут 180° або на кут, кратний 180° уздовж осі, перпендикулярної осі вигину і вирівнювання пружних елементів, потім весь процес вигину і вирівнювання пружних елементів повторюють. Пристрій для отримання холоду і тепла складається з пружних елементів, що мають пружні і теплоізоляційні шари, виконаних у вигляді замкнутих нескінченних ременів, розташованих в одній площині один над одним з можливістю контакту внутрішньої поверхні зовнішнього пружного елемента із зовнішньою поверхнею внутрішнього сусіднього пружного елемента, причому крайній внутрішній пружний елемент спирається на не менш ніж один шків, розташований на поворотній осі, а зазори між сусідніми пружними елементами утворені поза шківа, за допомогою натяжних елементів. При цьому принаймні один пружний елемент виконаний з можливістю повороту уздовж поздовжньої осі на кут 180° або на кут, кратний 180° та має теплоізоляційний шар з зовнішнього боку, а кількість пружних елементів не менше трьох. Технічний результат: висока тепло- і холодопродуктивність при низькому енергоспоживанні.

Опис

Ключові слова

патенти, винаходи, отримання холоду, отримання тепла, пружні елементи, теплоізоляційні шари, натяжні елементи, холодопродуктивність, низьке енергоспоживання

Бібліографічний опис

Пат. на винахід 115301 Україна, МПК F24J 3/00 (2017.01). Спосіб отримання холоду і тепла і пристрій для здійснення цього способу / Якштес І. Л., Тарасенко М. О. ; патентовласник Якштес Ігор Люціанович, (Україна). – № a 2012 08721 ; заявл. 16.07.2012 ; чинні права на винахід: 25.10.2017 ; опубл. 25.10.2017, Бюл. № 20. – 16 с. : іл.