Управління якості, основи системи безпеки та експертиза харчових продуктів

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2022

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Анотація

У тексті лекцій розглянуто історичні аспекти становлення системи контролю якості та безпечності харчових продуктів, особливості сучасної міжнародної бази відповідних нормативних матеріалів. Викладено питання ідентифікації та фальсифікації харчових продуктів та прикладі олій та жирів. Розглянуто основи експертизи та сенсорного аналізу харчових продуктів. Призначено для студентів спеціальності 181 «Харчові технології».

Опис

Ключові слова

конспект лекцій, харчові продукти, управління якості, основи системи безпеки та експертиза харчових продуктів, експертиза, системи безпеки, харчові технології, спеціальність 181, якість, система органолептичного аналізу, підготовка дегустаторів, методологія проведення органолептичних досліджень, природні жири, ідентифікація, модифіковані жири, ISO 8587 Sensory analysis, сенсорний аналіз, смакові відчуття, нюхові відчуття, сенсибілізація, вплив кольору продуктів, кольорово-розрізнювальна чутливість, тестування, олійножирова галузь, органолептична оцінка якості, олії, жири, саломаси, емульсійні жирові продукти, маргарини, майонези

Бібліографічний опис

Управління якості, основи системи безпеки та експертиза харчових продуктів : конспект лекцій зі спец. 181 "Харчові технології" для студентів другого (магістер.) рівня всіх форм навчання [Електронний ресурс] / уклад.: В. К. Тимченко, С. М. Мольченко, О. М. Гудзь ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електронні текст. дані. – Харків : НТУ "ХПІ", 2022. – 194 с. – URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/62494