Методичні вказівки до курсового проекту "Розрахунок теплової схеми водогрійної котельні для закритої системи теплопостачання"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2023

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Моделіст

Анотація

Теплопостачання – це складова частина провідної галузі промисловості – енергетики, куди входять електропостачання та газопостачання. Системою теплопостачання називається сукупність взаємозалежних енергоустановок, які здійснюють теплопостачання міста, району, підприємства. Розрізняють місцеве і централізоване теплопостачання. Місцеве теплопостачання орієнтоване на одну або декілька будівель, централізоване – на житловий або промисловий район. В Україні найбільшого значення набуло централізоване теплопостачання. Його основні переваги перед місцевим теплопостачанням – значне зниження витрати палива й експлуатаційних витрат (наприклад, за рахунок автоматизації котельних установок і підвищення їх ККД); можливість використання низькосортного палива; зменшення ступеня забруднення повітряного басейну і поліпшення санітарного стану населених місць. Роль великих центральних промислово-опалювальних котелень у системах теплопостачання поруч із тепловими електричними станціями безупинно зростає. У перспективі їм також належатиме провідне місце у балансі теплопостачання промисловості та житлових масивів. У зв’язку з цим питання проектування центральних теплоджерел, раціоналізація та систематизація технічних рішень у цій галузі, які забезпечують високі економічні показники проектованих установок, набуває підвищеної значущості.

Опис

Ключові слова

методичні вказівки, електрична енергія, газопостачання, промислово-опалювальні котельні, навантаження, вентиляція

Бібліографічний опис

Методичні вказівки до курсового проекту "Розрахунок теплової схеми водогрійної котельні для закритої системи теплопостачання" за курсом "Системи теплоенергозабезпечення та когенераційні установки" : для студентів спец. 144 "Теплоенергетика" всіх форм навчання / уклад.: Т. М. Пугачова [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : Моделіст, 2023. – 20 с.