Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7307
Title: Інтенсифікація процесу холодної роздачі трубчастих заготовок конічним пуансоном
Authors: Калюжний, О. В.
Keywords: трубопровідна арматура; зусилля роздачі; коефіцієнт роздачі; формоутворення виробів; вплив тертя; expansion; punch; product dimensions
Issue Date: 2013
Publisher: НТУ "ХПІ"
Citation: Калюжний О. В. Інтенсифікація процесу холодної роздачі трубчастих заготовок конічним пуансоном / О. В. Калюжний // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 43 (1016). – С.126-131.
Abstract: In the article one of the methods of decreasing of influence of friction between a punch and a die during of expending process of tubular workpieces by conical punch is considered. The punch is made ofconsecutive surfaces which are angularly placed and form a torus, that decrease the contact surface with workpiece. On the example of expanding of workpieces made of stainless steel by calculated method using of the finite element method it is shown that the usage of punch with profiled surface brings to the increasing of expanding coefficient.
В роботі розглянутий один із способів зниження впливу тертя між пуансоном і заготовкою при роздачі трубчастих заготовок конічним пуансоном. Пуансон виконаний із послідовно розташованих під кутом поверхонь у вигляді тору, що зменшує площу контакту з заготовкою. На прикладі роздачі заготовки з нержавіючої сталі розрахунковим шляхом з використанням методу скінченних елементів показано, що використання пуансону з профільною поверхнею приводить до збільшення коефіцієнта роздачі.
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7307
Appears in Collections:Вісник № 43

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_HPI_2013_43_Kaliuzhnyi_Intensyfikatsiia.pdf948,38 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.