Функціонування буряко-цукрового заводу в Червоно-Ярузькому маєтку Харитоненків

Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Автор у статті розглядає цукрову промисловість як складову частину аграрної історії та на прикладі Червоно-Ярузького заводу цукрозаводчиків Харитоненків досліджує історію становлення галузі, основні етапи розвитку та функціонування буряко-цукрового заводу (кінець ХІХ – початок ХХ ст.).
The author of the article considers the sugar industry as part of agricultural history and the example of Сhervono-Yaruzkoho Kharytonenko’s Sugar Factory explores the history of the formation of the industry, the main stages of the development and functioning of the beet-sugar factory (the end of ХІХ – to the beginning of ХХ century).

Опис

Ключові слова

харчова промисловість, цукрова промисловість, аграрна історія, маєток Харитоненків, сировинна база, виробництво цукру, sugar industry, estate, raw materials, agriculture, sugar

Бібліографічний опис

Гайдай О. М. Функціонування буряко-цукрового заводу в Червоно-Ярузькому маєтку Харитоненків / О. М. Гайдай // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Історія науки і техніки. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 48 (1021). – С. 39-44.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced