Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7716
Title: Емульгуючі властивості моно- діацилгліцеринів і азотопохідних жирних кислот лляної олії
Authors: Мельник, Анатолій Павлович
Малік, Сергій Григорович
Keywords: концентрат; стійкість емульсії; гідрофільно-ліпофільний баланс; тип емульсії; emulsifying properties; diacylglycerols concentrate; type of emulsion
Issue Date: 2013
Publisher: НТУ "ХПІ"
Citation: Мельник А. П. Емульгуючі властивості моно- діацилгліцеринів і азотопохідних жирних кислот лляної олії / А. П. Мельник, С. Г. Малік // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 55 (1028). – С. 119-124.
Abstract: Досліджено емульгуючі властивості продуктів амідування лляної олії діетилентриаміном. Визначено стабільність емульсій, отриманих при додаванні різних концентрацій алкіламідоімідазолінів і їх солей, та концентрату моно-, діацилгліцеринів. Розраховано гідрофільно-ліпофільний баланс для використаних емульгаторів та визначено типи утворених емульсій. Концентрат моно-, діацилгліцеринів використано при виготовленні за відомою рецептурою косметичного крему для рук.
Еmulsifying properties of the products of amidation of linseed oil with diethylenetriamine have been investigated. Emulsion stability of amidoimidazolines and its salts and mono-, diacylglycerols concentrate has been determined.HLB of emulsifiers have been calculated. The type of defined emulsions has been determined. Mono-, diacylglycerols concentrate used in the preparation of a cosmetic cream for the hands according to known formulation.
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7716
Appears in Collections:Вісник № 55
Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_HPI_2013_55_Melnyk_Emulhuiuchi.pdf383,25 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.