Емульгуючі властивості моно- діацилгліцеринів і азотопохідних жирних кислот лляної олії

Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

НТУ "ХПІ"

Анотація

Досліджено емульгуючі властивості продуктів амідування лляної олії діетилентриаміном. Визначено стабільність емульсій, отриманих при додаванні різних концентрацій алкіламідоімідазолінів і їх солей, та концентрату моно-, діацилгліцеринів. Розраховано гідрофільно-ліпофільний баланс для використаних емульгаторів та визначено типи утворених емульсій. Концентрат моно-, діацилгліцеринів використано при виготовленні за відомою рецептурою косметичного крему для рук.
Еmulsifying properties of the products of amidation of linseed oil with diethylenetriamine have been investigated. Emulsion stability of amidoimidazolines and its salts and mono-, diacylglycerols concentrate has been determined.HLB of emulsifiers have been calculated. The type of defined emulsions has been determined. Mono-, diacylglycerols concentrate used in the preparation of a cosmetic cream for the hands according to known formulation.

Опис

Ключові слова

концентрат, стійкість емульсії, гідрофільно-ліпофільний баланс, тип емульсії, emulsifying properties, diacylglycerols concentrate, type of emulsion

Бібліографічний опис

Мельник А. П. Емульгуючі властивості моно- діацилгліцеринів і азотопохідних жирних кислот лляної олії / А. П. Мельник, С. Г. Малік // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 55 (1028). – С. 119-124.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced