Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7970
Title: | Збагачення молочних продуктів риб'ячим жиром |
Authors: | Юр'єва, Марина Сергіївна |
Keywords: | жири морських тварин; омега-3-поліненасичені жирні кислоти; докозагексаенова кислота; медіатори; структурований риб'ячий жир |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | НТУ "ХПІ" |
Citation: | Юр'єва М. С. Збагачення молочних продуктів риб'ячим жиром / М. С. Юр'єва // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Хімія, хімічна технологія та екологія. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 57 (1030). – С. 176-180. |
Abstract: | In the article the analysis of an up-to-date status of dairy products fortification with fish oil was performed. The structure and characteristics of eicosapentaenoic and docosahexaenoic fatty acids, as well as
their influence on human health were researched. Also a new research considering soft goat cheese fortification with fish oil to deliver healthy omega-3 fatty acids was analyzed. Production of a dairy product
containing structured fish oil was suggested. В статті виконано аналіз сучасного стану проблеми збагачення молочних продуктів харчування риб’ячим жиром з метою отримання функціональних продуктів, збагачених на омега-3-поліненасичені жирні кислоти. Розглянуто структуру та властивості ейкозапентаенової та докозагексаенової жирних кислот, а також їх вплив на організм людини. Також розглянуто нові дослідження щодо збагачення м’якого сиру з козиного молока риб’ячим жиром. Запропоновано отримання молочного продукту з додаванням структурованого риб’ячого жиру, отриманого шляхом ферментативного ацидолізу. |
URI: | http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7970 |
Appears in Collections: | Вісник № 57 Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння" |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
vestnik_HPI_2013_57_Yurieva_Zbahachennia.pdf | 126,82 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.