Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/8380
Назва: Щодо кінетики і термодинаміки взаємодії інгібованої соляної кислоти зі сталлю свердловинного обладнання
Інші назви: On the kinetics and thermodynamics of hydrochloric acid to inhibit interaction with steel equipment well
Автори: Мельник, Анатолій Павлович
Дегтярьов, Д. О.
Ключові слова: ентропія; ентальпія; інгібітор корозії; солянокислотний розчин; entropy; enthalpy; corrosion inhibitor; hydrochloric acid solution
Дата публікації: 2014
Видавництво: НТУ "ХПІ"
Бібліографічний опис: Мельник А. П. Щодо кінетики і термодинаміки взаємодії інгібованої соляної кислоти зі сталлю свердловинного обладнання / А. П. Мельник, Д. О. Дегтярьов // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2014. – № 7 (1050). – С. 176-180.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто реакції взаємодії інгібованої соляної кислоти із сталлю насосно-компресорних труб (НКТ) марок Д, Е та Р 110. Розраховано кінетичні та термодинамічні параметри цих реакцій. Кінетичними дослідженнями показано, що сталь НКТ марки Д більш стійка при низьких температурах, а сталі марок Е та Р 110 при підвищених температурах.
Examined the reaction of inhibited hydrochloric acid with steel pump compressor pipes (PCP) grades D, E, and Р 110. Calculated kinetic and thermodynamic parameters of these reactions. Kinetic studies have shown that the steel pump compressor pipes mark D is more resistant at low temperatures, and E and Р 110 at high temperatures
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/8380
Розташовується у зібраннях:Вісник № 07
Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vestnik_HPI_2014_7_Melnyk_Shchodo.pdf400,92 kBAdobe PDFЕскіз
Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перегляд статистики  Google Scholar



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.