Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/9033
Title: Вплив попередньої підготовки безлушпинного ядра соняшника на ступінь вилучення олії
Authors: Добрунов, Д. Є.
Перевалов, Леонід Іванович
Півень, Олена Миколаївна
Keywords: олія екстракційна; білок харчовий; пелюстка; розчинник; гексан; етанол; установка кавітаційна; extraction oil; edible protein; hexane; ethanol; cavitation facility
Issue Date: 2014
Publisher: НТУ "ХПІ"
Citation: Добрунов Д. Є. Вплив попередньої підготовки безлушпинного ядра соняшника на ступінь вилучення олії / Д. Є. Добрунов, Л. І. Перевалов, О. М. Півень // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2014. – № 16 (1059). – С. 140-144.
Abstract: В даній статті розглянуто технологію переробки пелюстки з ядра соняшника, отриманого обрушуванням попередньо охолодженого насіння соняшника та обрушуванного за звичайною технологією безлушпинного ядра соняшника, з метою отримання харчового білку та харчової олії. Досліджено можливість отримання олії та білкового продукту «прямою» екстракцією. Переробка (екстракція) здійснювалась у кавітаційній установці. В процесі роботи було використано чисті розчинники гексан та етиловий спирт
The article describes a new processing technology of petals and dehulled kernels obtained from sunflower seeds. The aim of the work is to obtain an edible protein and edible oil. Recycling (cavitation treatment) was carried out in the cavitation facility. The authors used pure solvents such as hexane and ethanol
URI: http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/9033
Appears in Collections:Вісник № 16
Кафедра "Технологія жирів і продуктів бродіння"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vestnik_HPI_2014_16_Dobrunov_Vplyv.pdf151,95 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record  Google Scholar



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.