Перегляд за Автор "Іглін, Сергій Петрович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 46
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Алгоритм управління ефективним очищенням стічних вод комплексних підприємств(НТУ "ХПІ", 2018) Бухкало, Світлана Іванівна; Соловей, Валентин Миколайович; Іглін, Сергій Петрович; Ольховська, Оксана Ігорівна; Головченко, Г. М.; Машталер, К. К.; Гуцул, К. В.; Мочалов, О. Ю.; Носальська, Л. К.; Дудкіна, Є. В.Документ Аналіз перехідних процесів приводів з частотним керуванням механізму повороту баштового крану(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023) Коваленко, Валентин Олександрович; Коваленко, Олег Олександрович; Стрижак, Всеволод Вікторович; Іглін, Сергій ПетровичДокумент Аналіз реологічних властивостей різновидів майонезу(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020) Бухкало, Світлана Іванівна; Іглін, Сергій Петрович; Ольховська, Вікторія ОлегівнаУ матеріалах статті розглянуті можливості визначення реологічних властивостей для технологічних процесів виробництва майонезу. Розробки проведені з метою вибору сучасних високоефективних науково-обгрунтованих технологій: 1) різновидів технології та їх закономірностей з урахуванням специфічних особливостей компонентів; 2) на різних стадіях проектування і обґрунтування моделей устаткування. Представлені приклади і деякі особливості можливих рішень, які засновані на експериментальних даних розробки механізмів процесів і їх наукового обґрунтування у вигляді об'єктів технології. Проблеми технології майонезів розглядається у вигляді складних комплексних процесів, їх досліджень, аналізу енерго- і ресурсозберігаючих складових. Проаналізовано умови застосування реологічних властивостей та їх параметри, сформовано рекомендації для вибору реологічної моделі конкретного неньютонівського середовища.Документ Визначення властивостей хлібопекарських дріжджів(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022) Кудрявцева, Ю.; Звєрев, В.; Бухкало, Світлана Іванівна; Іглін, Сергій Петрович; Ольховська, Вікторія ОлегівнаДокумент Визначення деяких властивостей різновидів борошна(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022) Нехаєв, Є.; Балишев, К.; Штонда, Д.; Савченко, Д.; Фєдорченко, Є.; Яценко, Я.; Янко, В.; Пересоляк, А.; Бухкало, Світлана Іванівна; Іглін, Сергій Петрович; Мірошниченко, Н.Документ Гармонізація як парадигма ефективного менеджменту проектів переробки-утилізації полімерних відходів(НТУ "ХПІ", 2016) Бухкало, Світлана Іванівна; Ольховська, Оксана Ігорівна; Іглін, Сергій ПетровичВ статті наведені можливості вирішення деяких задач з метою підвищення ефективності використання ТПВ та відходів різних галузей промисловості на комплексному підприємстві, яке може забезпечувати усі свої енергетичні потреби самостійно. Дослідження спрямовані на вивчення таких питань як організація збирання і транспортування відходів, їх ідентифікація та методи контролю якості; вибір науково-обгрунтованих методів переробки та утилізації полімерів як частки ТПВ; розробка необхідних технологічних схем та обладнання для переробки відходів; вибір підприємств для утилізації полімерів і виду енергетичних ресурсів для реалізації цих проектних рішень.Документ Деякі властивості складових об'єктів інтелектуальної власності комплексних проектів(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019) Главчева, Юлія Миколаївна; Бухкало, Світлана Іванівна; Іглін, Сергій Петрович; Мірошниченко, Н. М.Документ Деякі закономірності процесів кристалізації цукру(НТУ "ХПІ", 2018) Бухкало, Світлана Іванівна; Іглін, Сергій Петрович; Ольховська, Оксана Ігорівна; Рогозіна, М. А.; Скляр, В. В.; Фролова, І. Р.Документ Деякі моделі дослідження структурно-хімічних змін при експлуатації полімерних виробів(НТУ "ХПІ", 2016) Бухкало, Світлана Іванівна; Іглін, Сергій ПетровичПрименение методов математического моделирования при исследовании структурно-химических изменений в процесс эксплуатации полимерных изделий в зависимости от температурно-временных режимов и регионов позволит прогнозировать их устойчивую работу в заданных условиях. Показаны возможности решения этих задач с применением методов математического моделирования для процессов эксплуатации полиэтиленовой пленки с учетом изменения физико-химических, химических и структурно-механических характеристик полимерных материалов при эксплуатации.Документ Деякі моделі ресурсо- та енергозаощадження для утилізації-модифікації полімерного пакування та тари(Національний університет харчових технологій, 2017) Бухкало, Світлана Іванівна; Іглін, Сергій Петрович; Ольховська, Оксана ІгорівнаДокумент Деякі особливості розрахунку параметрів ефективного очищення стічних вод комплексних підприємств(НТУ "ХПІ", 2018) Бухкало, Світлана Іванівна; Соловей, Валентин Миколайович; Іглін, Сергій Петрович; Ольховська, Оксана ІгорівнаДокумент Деякі релогічні характеристики різновидів майонезів(ТОВ "Планета – Принт", 2021) Іглін, Сергій Петрович; Бухкало, Світлана Іванівна; Ольховська, Вікторія Олегівна; Артеменко, В. Г.; Ващенко, А. Р.; Татарінова, О. І.; Велетнюк, Д. Є.; Подкоритов, М. Я.; Якушенков, О. Д.Документ Деякі складові контролю процесів кристалізації цукру(НТУ "ХПІ", 2017) Бухкало, Світлана Іванівна; Ольховська, Оксана Ігорівна; Іглін, Сергій Петрович; Сорочук, М. С.; Будьонна, Т. О.; Олешко, Є. О.Документ Дослідження впливу складових рецептури шоколадних глазурей на їх реологічні характеристики(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021) Бухкало, Світлана Іванівна; Земелько, Марія Леонідівна; Іглін, Сергій ПетровичПродовжено дослідження математичних моделей шоколадної глазурі як об'єкта кондитерської галузі харчової технології з метою вивчення реологічних характеристик. Визначені важливі технологічні завдання, а саме: сприяння уповільненню процесів окиснення; поліпшення емульгуючих та диспергуючих властивостей; запобігання окисленню окремих видів продукції; перешкоджання попаданню вологи, що збільшує термін придатності кондитерського виробу та ін. На другому етапі визначаються основні проблеми – наукове обґрунтування рецептурних складових технології виробництва продукції з урахуванням показників якість-собівартість. Далі для заданих параметрів технології виробництва визначають складові рецептури шоколадних глазурів. Як приклад представлені результати досліджень вибраних технологічних параметрів деяких композицій шоколадних глазурів порівняльний аналіз ефективності їхнього впливу на реологічні властивості композицій на основі какао-олії. Аналіз отриманих результатів та розрахункових рівнянь дозволив запропонувати рекомендації щодо інтенсифікації процесів виробництва, що ефективно знижує в'язкість композицій на основі какао-олії, та, у свою чергу, дає можливість використовувати їх для часткової заміни лецитину при виробництві кондитерських виробів.Документ Екологічна безпека енергетичного міксу(НТУ "ХПІ", 2017) Бухкало, Світлана Іванівна; Ольховська, Оксана Ігорівна; Зіпунніков, М. М.; Іглін, Сергій ПетровичДокумент Енергетичний тиждень ЄС 2014 в НТУ "ХПІ"(НТУ "ХПІ", 2014) Бухкало, Світлана Іванівна; Ольховська, Оксана Ігорівна; Серіков, А. В.; Зіпунніков, М. М.; Іглін, Сергій Петрович; Гардер, Сергій Євгенійович; Климашко, А. І.; Борхович, А. А.; Лізунов, С. К.; Шеховцов, Є. Г.; Познокос, В. А.; Колобродова, Д. В.; Гахова, М. С.У статті приведені результати подовження досліджень розвитку комплексних інноваційних проектів, що проводяться у якості міжвузівської співпраці. Розглянуті особливості основних проектів-учасників енергетичної тижня ЄС з метою впровадження сучасної інноваційної моделі освіти. Актуальним для розвитку є її практична реалізація, яка можлива лише при високому рівні сформованості професійної компетентності професорсько-викладацького складу, спрямованої на створення умов для ефективного відтворення наукових і науково-педагогічних кадрів та закріплення молоді у сфері науки, освіти і високих технологій, збереження наступності поколінь. Найбільш ефективними визнано напрямки з ресурсо- та енергозбереження, екологічної безпеки, соціально-економічних та соціально-правових відносин суспільства.Документ Енергетичний тиждень ЄС 2016 в НТУ "ХПІ"(НТУ "ХПІ", 2016) Бухкало, Світлана Іванівна; Ольховська, Оксана Ігорівна; Зіпунніков, Микола Миколайович; Іглін, Сергій Петрович; Соловей, Валентин Миколайович; Колобродова, Дар’я Вікторівна; Мамонтова, Марина СергіївнаВ статті наведені можливості вирішення деяких задач навчання студентів НТУ "ХПІ" у межах енергетичного тижня ЄС з метою підвищення ефективності використання ТПВ та відходів різних галузей промисловості на комплексному підприємстві, яке може забезпечувати усі свої енергетичні потреби самостійно. Дослідження спрямовані на вивчення таких питань як організація збирання і транспортування відходів, їх ідентифікація та методи контролю якості; вибір науково-обгрунтованих методів переробки та утилізації полімерів як частки ТПВ; розробка необхідних технологічних схем та обладнання для переробки відходів; вибір підприємств для утилізації полімерів і виду енергетичних ресурсів для реалізації цих проектних рішень.Документ Загальні умови процесів кристалізації цукру(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020) Мальцева, А. О.; Бухкало, Світлана Іванівна; Іглін, Сергій Петрович; Мисько, Д. Ю.; Миронов, Вадим Костянтинович; Сабецька, А. О.; Штонда, А. О.; Бандурян, І. К.; Кобець, І. В.; Гарбуз, О. С.Документ Комплексні методи навчання як основа розвитку фахових компетентностей ВНЗ в НТУ "ХПІ"(НТУ "ХПІ", 2017) Бухкало, Світлана Іванівна; Ольховська, Оксана Ігорівна; Іглін, Сергій Петрович; Соловей, Валентин МиколайовичВ статті наведені можливості вирішення деяких задач навчання студентів НТУ "ХПІ" у межах подальшого розвитку енергетичного тижня ЄС з метою підвищення ефективності використання ТПВ та відходів різних галузей промисловості на комплексному підприємстві (наприклад, цукрового виробництва), яке може забезпечувати усі свої енергетичні потреби самостійно. Дослідження спрямовані на вивчення таких питань як організація збирання і транспортування відходів, їх ідентифікація та методи контролю якості; вибір науково-обгрунтованих методів переробки та утилізації полімерів як частки ТПВ; розробка необхідних технологічних схем та обладнання для переробки відходів; вибір підприємств для утилізації полімерів і виду енергетичних ресурсів для реалізації цих проектних рішень.Документ Комплексні інноваційні проекти студентів у якості учасників енергетичної неделі ЕС(НТУ "ХПІ", 2013) Бухкало, Світлана Іванівна; Ольховська, Оксана Ігорівна; Серпіков, А. В.; Зіпунніков, М. М.; Іглін, Сергій Петрович; Гардер, Сергій Євгенійович; Климашко, А. І.; Заднепровська, Дар'я Юріївна; Рева, Дар'я Сергіївна; Борхович, А. А.; Лізунов, С. К.; Шеховцов, Є. Г.; Познокос, В. А.; Левченко, А. В.; Колобродова, Д. В.; Гахова, М. С.У статті приведені результати досліджень комплексних інноваційних проектів, що проводяться у якості міжвузівської співпраці. Розглянуті особливості основних проектів-учасників енергетичної тижня ЄС. Найбільш ефективними визнано напрямки з ресурсо- та енергозбереження.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »