Перегляд за Автор "Демидов, Ігор Миколайович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 41
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Аналітична модель деградації бактеріальної плівки на поверхні трубопроводу із нержавіючої сталі(НТУ "ХПІ", 2019) Кравченюк, Христина Юріївна; Стадник, Ігор Ярославович; Мольченко, Світлана Миколаївна; Демидов, Ігор МиколайовичРозглянута фізична сутність впливу гідравлічних опорів та вершин шорсткості в примежовому шарі з великим градієнтом швидкості миючих засобів в транспортуючих трубопроводах сировини на адгезію, що встановлює залежність від форми, градієнта швидкості і кута шорсткості, прикладання механічних сил, ступеня попередньої дисперсності й фізико-механічних властивостей середовища. Встановлено характер контактної взаємодії бактеріальної біоплівки із шорсткою поверхнею у транспортуючім трубопроводі та шляхи деградації біоплівки. Порушення цих взаємних співвідношень призводить до ефективної санітарної обробки, і відповідно до випуску якісної продукції та її терміну зберігання. Обґрунтовано площу контакту адгезиву та складові, формуючі роботу на подолання адгезії і деформації середовища при визначенні критеріїв, які впливають на процес, відповідно до кожного певного періоду стадії деформації. Одержані дані дають відповідь на ряд запитань про можливість взаємодії поверхні із середовищем, що встановлюють реальну зміну контакту адгезиву у трубопроводі. Встановлено, що для забезпечення змінної площі фактичного контакту, що сприяє кращій деградації біоплівки, і відповідно, проходженню якісного процесу санітарної обробки поверхонь, необхідною умовою являється додержання швидкості руху миючих засобів до відповідних технологічних параметрів.Документ Визначення впливу залізовмісної дієтичної добавки на якість глазурі для кондитерських виробів під час зберігання(НТУ "ХПІ", 2010) Євлаш, Вікторія Владленівна; Демидов, Ігор Миколайович; Нєміріч, О. В.; Гавриш, А. В.В статті визначено вплив залізовмісної дієтичної добавки "Гемовітал" на якість шоколадної і кондитерської глазурі для кондитерських виробів під час зберігання. Застосовано волюметричний метод дослідження процесу окиснення жиру в глазурі для кондитерських виробів та вплив антиоксиданту "Фітрокс" на терміни зберігання глазурі для кондитерських виробів.Документ Використання водно-етанольного розчину карбонату калію для нейтралізації соняшникової олії(Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук України, 2017) Демидов, Ігор Миколайович; Мольченко, Світлана МиколаївнаНаведено результати досліджень нейтралізації соняшникової олії водно-етанольним розчином карбонату калію. Встановлено раціональні технологічні параметри нейтралізації, які дозволяють прогнозувати технологічний процес нейтралізації жирів, а саме: температура, надлишок нейтралізуючого агенту, час протікання нейтралізації. Показано, що використання водно-етанольного розчину карбонату калію як лужного агенту для нейтралізації соняшникової олії дозволяє знизити відходи нейтрального жиру у соапсток.Документ Використання водно-спиртового розчину кальнованої соди для нейтралізації соняшникової олії(НТУ "ХПІ", 2013) Мольченко, Світлана Миколаївна; Бродюк, І. С.; Демидов, Ігор МиколайовичУ статті наведено результати досліджень нейтралізації соняшникової олії спиртовим розчином кальцинованої соди. Обрані оптимальні режими, отримана математична модель цього процесу.Документ Використання діоксиду вуглецю для одержання жирних кислот з соапстоку(ПП "Технологічний Центр", 2015) Мольченко, Світлана Миколаївна; Демидов, Ігор МиколайовичНаведено результати дослідження щодо одержання жирних кислот шляхом вуглекислотного розкладання їх мил. Отримані експериментальні дані доводять можливість одержання жирних кислот з використанням діоксиду вуглецю. Визначені раціональні технологічні параметри та отримана апроксимаційна модель цього процесу. Проаналізовано жирнокислотний склад одержаних жирних кислот, який визначали методом газорідинної хроматографії.Документ Використання епоксидованої соняшникової олії для одержання біомастильних матеріалів(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020) Касьяненко, Любов Миколаївна; Демидов, Ігор Миколайович; Мольченко, Світлана Миколаївна; Демидова, Анастасія ОлександрівнаВпродовж останнього часу екологічність є вагомим фактором для вибору мастильних матеріалів, тому у світовій практиці переважає тенденція до зниження ролі нафти і нафтопродуктів. Однією з можливих альтернатив для технології мастильних матеріалів є використання продуктів окиснення жирів та олій, насамперед, соняшникової олії. Більшість існуючих робіт присвячена хімічній обробці олій, як присадки до нафтопродуктів. Об’єктом дослідження є процес епоксидування соняшникової олії над оцтовою кислотою. Метою роботи є розробка технології одержання мастильних матеріалів на основі соняшникової олії шляхом епоксидування олії з наступним хімічним перетворенням продукту для отримання основи мастильних матеріалів. Виготовлено зразки мастильних олив на основі соняшникової олії. Визначено в'язкісно-температурні властивості отриманих продуктів. Результати проведеної роботи вказують на перспективність і доцільність подальших досліджень в галузі одержання кисневмісних похідних олій з метою визначення оптимальних умов проведення зазначеної хімічної модифікації.Документ Використання перколяційного методу екстракції для вилучення воску із вторинних продуктів олійно-жирової промисловості(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016) Омєльчєнко, Ю. Є.; Демидов, Ігор МиколайовичДокумент Виявлення фальсифікації соняшникової олії за допогою модифікованого тесту Крисмера(НТУ "ХПІ", 2016) Касьяненко, Любов Миколаївна; Демидов, Ігор МиколайовичДокумент Вплив рослинних екстрактів на стабілізацію соняшникової олії до процесів окиснення(НТУ "ХПІ", 2014) Білоус, Олеся Валеріївна; Демидов, Ігор МиколайовичУ статті розглядається вплив рослинних антиоксидантів на стабілізацію олій до процесів окиснення. Підібрана рослинна сировина та виявлені раціональні умови проведення процесу екстракції. Досліджено властивості отриманих екстрактів та проаналізовано їх антиоксидантну силуДокумент Гідрохлорування соняшникової олії для подальшого її перетворення у основу для олив(Національний університет харчових технологій, 2018) Касьяненко, Любов Миколаївна; Сорочинський, Віктор Михайлович; Демидов, Ігор Миколайович; Мольченко, Світлана МиколаївнаДокумент Деякі складові дослідження комплексного антиоксиданту(Національний університет харчових технологій, 2016) Бухкало, Світлана Іванівна; Демидов, Ігор Миколайович; Білоус, О. В.Документ Дослідження активності гліцерату калію як каталізатору переетерифікації жирів за різних умов проведення процесу(НТУ "ХПІ", 2016) Ситнік, Наталія Сергіївна; Демидов, Ігор Миколайович; Куниця, Катерина ВікторівнаДосліджено вплив найважливіших факторів, таких як температура та тривалість процесу, на ефективність гліцерату калію як каталізатору переетерифікації жирів. В якості жирової сировини використовувався пальмовий олеїн, для оцінки активності каталізатору визначалася температура плавлення. Обробка результатів з метою встановлення залежності температури плавлення пальмового олеїну від температури та тривалості процесу у присутності гліцерату калію проводилася з використанням методу математичного планування експериментуДокумент Дослідження властивостей комплексного рослинного антиоксиданту(НТУ "ХПІ", 2015) Білоус, О. В.; Демидов, Ігор Миколайович; Бухкало, Світлана ІванівнаДокумент Дослідження впливу процесу переетерифікування на триацилгліцерольний склад жирової сировини з різним жирнокислотним складом(НТУ "ХПІ", 2017) Ситнік, Наталія Сергіївна; Демидов, Ігор Миколайович; Мазаєва, Вікторія Сергіївна; Голодняк, Володимир ОлександровичВ статье представлено сравнение равновесного триацилглицерольного состава образцов различных масел с полученным после переэтерификации и установлено, что триацилглицерольный состав переэтерифицированного пальмового масла и его фракции – пальмового олеина – в большей степени совпадает с равновесным в сравнении с жидкими растительными маслами (подсолнечное и соевое). С помощью дифференциальной сканирующей калориметрии показаны изменения в составе триацилглицеролов начального и переэтерифицированного пальмового олеина, которые представлены характеристиками пиков плавления и кристаллизации на ДСК-граммах.Документ Дослідження економічної ефективності вітчизняного виробництва харчових ПАР(НТУ "ХПІ", 2012) Сокол, Ганна Ігорівна; Каретнікова, Валентина Степанівна; Демидов, Ігор МиколайовичУ статті наведено розрахунок собівартості харчових поверхнево-активних речовин, одержаних шляхом етанолізу харчових жирів з додаванням гліцеролу. Проаналізовано зниження витрат на виробництво маргаринової продукції із використанням нового емульгатору та доведено економічну ефективність нової технології.Документ Дослідження ефективності антиоксиданту з листя горіху волоського при окисненні соняшникової олії(НТУ "ХПІ", 2014) Білоус, О. В.; Демидов, Ігор МиколайовичУ статті розглядається вплив рослинного антиоксиданту на стабілізацію олій до процесів окиснення. У якості рослинного антиоксиданту використовується екстракт із листя горіху волоського. Досліджені та проаналізовані періоди індукції при окисненні соняшникової олії без додавання екстракту та з додаванням екстракту.Документ Дослідження ефективності нового каталізатору переетерифікації олій та жирів з використанням хроматографічного аналізу(Технологический центр, 2015) Ситнік, Наталія Сергіївна; Демидов, Ігор Миколайович; Куниця, Катерина ВікторівнаДосліджено, яким чином змінюється триацилгліцерольний склад пальмового олеїну під час хімічної переетерифікації у присутності промислового (метилату натрію) та нового (гліцерату калію) каталізаторів. Розраховано статистично рівноважний триацилгліцерольний склад використаного зразка пальмового олеїну на основі визначеного жирнокислотного складу. Проведено порівняння триацилгліцерольного складу вихідного пальмового олеїну, а також переетерифікованого у присутності метилату натрію та гліцерату калію, з розрахунковим.Документ Дослідження зміни триацилгліцерольного складу соняшникової олії в процесі переетерифікації(НТУ "ХПІ", 2015) Демидов, Ігор Миколайович; Ситнік, Н. С.; Мазаєва, В. С.; Ведь, Валерій ЄвгеновичВ статті наведено результати дослідження закономірностей зміни кількостей триацилгліцеролів в процесі хімічної переетерифікації олії з метою її подальшої модифікації. В якості зразку було взято олію соняшникову рафіновану дезодоровану виморожену. Встановлено кінетику зміни ацилгліцерольного складу соняшникової олії під час протікання реакції переетерифікації. Визначено триацилгліцерольний склад вихідної олії, а також проб, які відбиралися під час дослідження кожні 0,5 год. Розраховано різницю між триацилгліцерольного складу у вихідній олії та відібраних пробах, а також абсолютну похибку вимірювання. Виконано порівняння експериментально визначеного та розрахованого статистично рівноважного триацилгліцерольного складу. Встановлено час, за який відбуваються найбільш суттєві зміни в триацилгліцерольному складі олії.Документ Дослідження поверхнево-активних властивостей продуктів переетерифікації етилових естерів лимонної кислоти із харчовими жирами(НТУ "ХПІ", 2008) Демидов, Ігор Миколайович; Златкіна, Г. І.У статті розглядається спосіб одержання харчових поверхнево-активних речовин за допомогою процесу переетерифікації харчових жирів з продуктами етерифікації лимонної кислоти та абсолютного етилового спирту. Проаналізовані результати експерименту, досліджені властивості одержаних продуктів методом вимірювання міжфазного натягу системи "вода-олія" та вивченням стійкості емульсій на їхній основі.Документ Дослідження фракціонування пальмової олії(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2012) Кузнецова, Лариса Миколаївна; Петік, Павло Федорович; Демидов, Ігор Миколайович; Папченко, Вікторія ЮріївнаУ роботі розглянуто фракціонування пальмової олії кристалізацією з розчину в органічному розчиннику. Встановлено умови одержання фракцій пальмової олії при відношенні пальмова олія:органічний розчинник 1:2. Досліджено фізико-хімічні характеристики отриманих фракцій пальмової олії.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »