Перегляд за Автор "Мардус, Наталія Юріївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 133
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Актуальні питання впровадження міжнародних стандартів фінансової звітності(НТУ "ХПІ", 2015) Фальченко, Олена Олександрівна; Мардус, Наталія Юріївна; Брік, Світлана ВолодимирівнаДокумент Аналіз впливу зростання інфляції на розмір мінімальної заробітної плати(Херсонський державний університет, 2014) Мардус, Наталія Юріївна; Горбаченко, Альона ДмитрівнаУ статті проаналізовано вплив рівня інфляції на мінімальну заробітну плату. Також були розглянуті питання щодо невідповідності рівня мінімальної заробітної плати прожитковому мінімуму й реальній економічній ситуації в Україні. У дослідженні також відзначались ключові складові, які мають вплив на рівень мінімальної зарплати. Одним із таких складових є споживчий кошик.Документ Аналіз елементів ринкової інфраструктури(Запорізька державна інженерна академія, 2018) Мардус, Наталія ЮріївнаУ статті досліджено основні елементи інфраструктури ринку, які є суб'єктами торговельної діяльності. Досліджено кількість і динаміку підприємств оптової і роздрібної торгівлі України, структуру і динаміку бірж, забезпеченість об'єктами торгівлі населення України у 2008–2017 рр. на ринках різних типів. Визначено загальну кількість ринків, що функціонували в Україні, та їх динаміку.Документ Аналіз механізму оподаткування заробітної плати в умовах зміни законодавчої бази(НТУ "ХПІ", 2014) Мардус, Наталія Юріївна; Горбаченко, Альона ДмитрівнаДокумент Аналітика кількісних та якісних параметрів функціонування внутрішнього ринку товарів(Класичний приватний університет, 2018) Мардус, Наталія ЮріївнаСтаттю присвячено аналітичному дослідженню кількісних та якісних параметрів функціонування внутрішнього ринку товарів, що дає змогу діагностувати диференціації між регіонами України за обсягами обороту оптової і роздрібної торгівлі. За результатами аналізу встановлено, що за обсягами товарообігу в Україні спостерігається зростання ступеня регіональної диференціації.Документ Аспекти організації обліку і фінансової звітності(Херсонський державний університет, 2014) Мардус, Наталія Юріївна; Брік, Світлана ВолодимирівнаРозроблено концепцію облікової політики, організації бухгалтерського обліку на підприємстві та фінансової звітності з урахуванням національних і міжнародних стандартів.Документ Аудит(Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022) Мардус, Наталія ЮріївнаНавчальний посібник підготовлений відповідно до навчального плану студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 071 "Облік і оподаткування" денної та заочної форм навчання і спрямований на закріплення знань студентів, отриманих ними в процесі вивчення дисципліни "Аудит", передбачених навчальним планом.Документ Бухгалтерський облік та аудит витрат і доходів підприємства(НТУ "ХПІ", 2014) Мардус, Наталія Юріївна; Товт, Ю. М.Документ Бухгалтерський облік та аудит форс-мажорних обставин(НТУ "ХПІ", 2014) Брік, Світлана Володимирівна; Мардус, Наталія Юріївна; Фальченко, Олена ОлександрівнаДокумент Вивчення перспектив розвитку аудиту в Україні(НТУ "ХПІ", 2017) Мардус, Наталія ЮріївнаДокумент Визначення виду стратегії забезпечення розвитку внутрішнього ринку товарів(Видавничий дім "Гельветика", 2019) Мардус, Наталія ЮріївнаВ статті здійснено розрахунок прогнозних значень загального зваженого коефіцієнта зміни зовнішніх факторів. Визначено прогнозну величину узагальнюючих коефіцієнтів розвитку, обумовлену і не обумовлену впливом зовнішніх факторів за умови збереження існуючих тенденцій. Використовуючи результати розрахунків щодо залежності між узагальнюючими коефіцієнтами розвитку та приростом узагальнюючих індикаторів стану було визначено прогнозовану зміну стану внутрішнього ринку за песимістичним та оптимістичним сценаріями за умови реалізації стратегії. Запропоновано підхід до визначення виду стратегії забезпечення розвитку внутрішнього ринку товарів, який базується на визначені стратегічних пріоритетів з врахуванням рівня пріоритетності, що є підґрунтям до розробки заходів забезпечення розвитку внутрішнього ринку товарів.Документ Визначення конкурентної стратегії підприємств готельно-ресторанної сфери(Полтавський університет економіки і торгівлі, 2017) Мардус, Наталія ЮріївнаДокумент Визначення місткості внутрішнього ринку товарів(Видавничий дім "Гельветика", 2018) Мардус, Наталія ЮріївнаУ статті проведено аналітичне дослідження розподілу обсягів товарообороту з метою створення інформаційної бази дослідження розвитку внутрішнього ринку товарів. За результатами аналізу встановлено, що за обсягами товарообігу в Україні спостерігається зростання ступеня регіональної диференціації. На основі застосування методики порівняльної оцінки ВЕФ визначено місткість внутрішнього ринку товарів України.Документ Внутрішній аудит та особливості його розвитку в Україні(НТУ "ХПІ", 2011) Мардус, Наталія Юріївна; Фальченко, Олена ОлександрівнаРозглядається концепція внутрішнього аудиту в системі аудиту, його об'єкти, функції, методи проведення і необхідність впровадження і розвиток на підприємствах України.Документ Внутрішній ринок товарів і його елементи(Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова, 2017) Мардус, Наталія ЮріївнаДосліджено теоретичні і методичні підходи до формування внутрішнього ринку товарів як одного з основних видів ринків; визначено основні елементи внутрішнього ринку товарів та окреслено основні напрями їх дослідження; набула подальшого розвитку запропонована класифікація товарів за ознаками.Документ Вторинна ціна і її вплив на механізм визначення ціни на первинному ринку товарів промислово-технічного призначення (ТПТП)(НТУ "ХПІ", 2012) Мардус, Наталія ЮріївнаДокумент Відповідність принципів забезпечення складникам системи забезпечення розвитку внутрішнього ринку товарів, систематизація і групування її властивостей(Міжнародний гуманітарний університет, 2018) Мардус, Наталія ЮріївнаДосліджено відповідність принципів забезпечення складовим частинам системи забезпечення розвитку внутрішнього ринку товарів. Визначено, що споживча частина системи являє собою об'єкт забезпечення, яким виступає розвиток внутрішнього ринку товарів. Установлено, що серед активних частин системи формуючій частині відповідають загальні принципи побудови систем, тоді як реалізуючій та підтримуючій частинам – принципи процесу забезпечення. Визначено ключові властивості системи, у результаті чого отримано систематизацію та групування властивостей системи й установлено, що поділ властивостей системи забезпечення залежить від того, яка складова частина їх генерує.Документ Готельно-ресторанна справа(ТОВ "Планета-Прінт", 2019) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Мардус, Наталія Юріївна; Мелень, Олена Валентинівна; Побережна, Наталія Миколаївна; Линник, Олена Іванівна; Давидюк, Тетяна Вікторівна; Юр'єва, Ірина Анатоліївна; Смоловик, Раїса Федорівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Стригуль, Лариса Станіславівна; Хаустова, Ірина Євгенівна; Строков, Євген Михайлович; Чайка, Тетяна ЮріївнаУ навчальному посібнику розкрито теоретичні положення і практичні питання щодо підготовки фахівців у сфері готельно-ресторанної справи у відповідності з освітньо-професійною програмою спеціальності "Готельно-ресторанна справа". Розглянуто організаційні, управлінські та технологічні засади готельного та ресторанного бізнесу, висвітлено питання організації та структури виробництва підприємств готельного і ресторанного господарства. Викладений матеріал спрямовано на формування здатності здійснювати адміністративну, підприємницьку, проектну та дослідницьку діяльність з урахуванням сучасного стану та перспектив розвитку готельного та ресторанного господарств. Навчальний посібник призначено для студентів і викладачів спеціальності "Готельно-ресторанна справа" закладів вищої освіти, а також широкого кола підприємців.Документ Готельно-ресторанна справа: бакалаврський курс. Частина 1(2022) Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Александрова, Вікторія Олександрівна; Жадан, Тетяна Андріївна; Носирєв, Олександр Олександрович; Стригуль, Лариса Станіславівна; Чайка, Тетяна Юріївна; Брік, Світлана Володимирівна; Мардус, Наталія Юріївна; Мелень, Олена Валентинівна; Побережна, Наталія МиколаївнаУ навчальному посібнику розкрито теоретичні положення і практичні питання щодо підготовки фахівців у сфері готельно-ресторанної справи у відповідності з освітньо-професійною програмою спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Розглянуто організаційні, управлінські та технологічні засади готельного та ресторанного бізнесу, висвітлено питання організації та структури виробництва підприємств готельного і ресторанного господарства. Викладений матеріал спрямовано на формування здатності здійснювати адміністративну, підприємницьку, проєктну та дослідницьку діяльність з урахуванням сучасного стану та перспектив розвитку готельного та ресторанного господарств. Навчальний посібник призначено для студентів і викладачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» закладів вищої освіти, а також широкого кола підприємців.Документ Дескриптивна модель забезпечення розвитку внутрішнього ринку товарів(Видавничий дім "Гельветика", 2019) Мардус, Наталія ЮріївнаУ статті запропоновано дескриптивну модель забезпечення розвитку внутрішнього ринку товарів, яка відбиває сутність забезпечення розвитку внутрішнього ринку товарів як багато-ітераційного процесу, що складається з послідовно здійснюваних етапів, кінцевою метою яких є досягнення запланованої зміни коефіцієнтів розвитку внутрішнього ринку товарів. Базуючись на основі розробленої структуризації забезпечення розвитку внутрішнього ринку товарів і дескриптивної моделі забезпечення розроблено методичний підхід до забезпечення розвитку внутрішнього ринку товарів, що включає формування бази та системи забезпечення, а також розробку та реалізацію стратегії забезпечення розвитку внутрішнього ринку товарів, вибір виду якої, дозволяє на основі визначення показників стратегічного орієнтування за векторами розвитку прийняти обґрунтоване рішення щодо визначення стратегічних ініціатив та встановлення стратегічних пріоритетів, реалізація яких дозволить досягти поставлених цілей забезпечення.